2024. július 27. szombat Olga, Liliána
Indulhat az orosz gabona Afrikába - ingyen

Indulhat az orosz gabona Afrikába - ingyen

agrarszektor.hu
Oroszország egy hónap-hat héten belül megkezdi gabonaszállításait az afrikai országokba - idézte pénteken Dmitrij Patrusev mezőgazdasági minisztert az Interfax hírügynökség. "Most véglegesítjük az összes dokumentumot. Úgy gondolom, hogy egy hónapon, vagy másfél hónapon belül megkezdik" - mondta Patrusev az Interfaxra hivatkozó Reuters szerint.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Politikai támogatás gabonáért

Készek leszünk Burkina Fasónak, Zimbabwénak, Malinak, Szomáliának, a Közép-afrikai Köztársaságnak és Eritreának egyenként 25-50 ezer tonna gabonát ingyenesen biztosítani a következő három-négy hónapban

- mondta Putyin akkor egy orosz-afrikai csúcstalálkozón. Antonio Guterres ENSZ-főtitkár "maroknyi adománynak" nevezte az ígért gabonát.

Oroszország júliusban felmondta azt az egy évvel ezelőtti megállapodást, amely lehetővé tette Ukrajnának, a világ egyik legnagyobb exportőrének, hogy gabonát szállítson fekete-tengeri kikötőiből.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31