Megtörhet a blokád? Újabb gabonahajó indult el Ukrajnából

Megtörhet a blokád? Újabb gabonahajó indult el Ukrajnából

agrarszektor.hu
Egy újabb teherszállító hajó, az Aroyat is elhagyta a fekete-tengeri ukrán kikötőt, Csornomoszkot, miután megrakták gabonával. A Resilient Africa és az Aroyat nevű hajó közel 20 ezer tonna búzát szállítanak Afrikába és Ázsiába.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Ukrajna ezzel egy olyan új tengeri útvonalat próbál ki a Fekete-tengeren át, ami nem érinti a nemzetközi vizeket. Ezt az útvonalat korábban olyan hajók már sikeresen használták, amelyek nem ukrajnai gabonát szállítottak - írja a Reuters.

Eddig egyébként öt hajó hagyta el a kikötőt az Odesában rekedt hajók közül, a Fekete-tenger nyugati partvidékén, Románia és Bulgária közelében húzódó ideiglenes folyosót használva.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?