Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.11.30. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.11.30. csütörtök

agrarszektor.hu
Jobbára borult lesz az ég - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2023.11.30.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2023.11.30.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2023.11.30.) napon.

2023.11.30. csütörtök: Jobbára borult lesz az ég. Az egyre erősödő csapadékzónából döntően eső, a főváros térségében és az északkeleti harmadban havazás valószínű. Az Északi-középhegység és a Dunakanyar térségében vastag hótakaró is kialakulhat. A halmazállapot-váltás határa a nap során fokozatosan tolódik észak felé, így egyre több helyen fagyott esőre, ónos esőre, majd esőre válthat a csapadék. Legtovább az északi határnál tarthat ki a havazás. A délies szél estig csak kevés helyen élénkül meg, majd délkeleten már megerősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában +2 és +7, de a főváros térségében és az északkeleti harmadban csupán -2 és +1 fok között alakul.
Késő estére -1 és +9 fok közé enyhül az idő, dél felé számíthatunk egyre magasabb értékekre.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Meleg fronthatás várható, ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat. Étvágytalanság is jelentkezhet.

A következő napon várható időjárás

2023.12.01 péntek: Nagyrészt borult időre számíthatunk. Sokfelé várható jelentős mennyiségű eső, amely késő délutántól délkelet felől egyre nagyobb területen megszűnik, ezzel összhangban vékonyodik, szakadozik a felhőzet. A déli, délnyugati szél a déli, délkeleti tájakon élénk, néhol erős lesz, majd délután ott is északnyugatira fordul és mérséklődik. A csúcshőmérséklet 1 és 16 fok között valószínű, az északi határnál lesz a hidegebb, a délinél az enyhébb idő.

Friss híreink:

Itt a siker titka? Ebbe éri meg most befektetni a magyar agrárbizniszben

A magyar agrárvállalkozások minden alkalmat meg kell ragadnia a fejlesztésre, különös tekintettel az oktatás és a tanulás terén - hangzott el a Portfolio Agrárszektor 2023 konferencián. A szakértők abban egyetértettek, hogy az elmúlt 2-3 év páratlanul nehéz volt mindenkinek, ugyanakkor úgy látták, az ágazat már túljutott a mélyponton. A kerekasztal-beszélgetés résztvevői arra is kitértek, mire kell odafigyelni a fejlesztések és beruházások terén, mely irányokba érdemes gondolkodni, de azt is kifejtették, érdemes-e most földet vásárolni.

Ők lettek 2023-ban a magyar agrárium legjobbjai - Fotókon a győztesek

Idén is díjazta a Portfolio Csoport a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, és az év legfontosabb agráreseményén, az Agrárszektor 2023 Konferencián ebben az évben is kiosztották a Portfolio Agrárdíjakat. Egy 11 tagból álló szakmai zsűri döntött az Év női agrárvállalkozójáról, az Év fiatal agrárszakemberéről, az Év kertészetéről, az Év állattenyésztőjéről, az Év növénytermelőjéről, az Év agrárinnovációjáról, az Év agrárberuházásáról, valamint a Portfolio Agrárgazdaságért díj nyerteséről. Emellett átadásra került a Zsűri különdíja, valamint idén először a Fenntartható mezőgazdaságért díjat is kiosztották.

A nagy cégek tudják felhúzni az élelmiszeripart Magyarországon

Hatékonyságjavítás, integrált termelés, folyamatos fejlesztések, digitalizáció, robotizáció, exportképesség - ezen az úton kellene haladnia a magyar élelmiszeriparnak, amennyiben újabb sikersztorikat akar kitermelni. Így lehet összefoglalni az Agrárszektor 2023 Konferencia élelmiszeriparral foglalkozó szekciójának főbb üzeneteit. Előadás és kerekasztal-beszélgetés keretében fejtették ki gondolataikat a legnagyobb piaci szereplők.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Nincs itt semmi látnivaló: ezért kezd számtalan magyar dolgozó kevesebb bérrel, mint a munkatársa

Találhatunk úgy munkát, hogy nem beszélünk idegen nyelvet? A szakértők azt látják, hogy a munkahelyek alkuképesek, de hosszútávon egyik félnek sem előnyös, ha a munkavállaló nem beszél idegen nyelvet, arról nem is beszélve, hogy a magasabb fizetés is függhet tőle. Azonban azt is kiemelték, hogy a hirdetések 30-40%-a már eleve feltünteti, hogy kötelező a nyelvvizsga, és ebben a fizikai munkák sem kivételek. Azt is hangsúlyozták, hogy ez az arány az elkövetkezendő években csak magasabb lesz. 

Újabb magyar terület lehet a világörökség része: ki nem találod, melyik régiónkkal bővülhet a toplista

Kiemelkedő egyetemes értéknek nyilvánították azt a világörökség várományos helyszínt, amely a Balaton-felvidéket rejti. Ehhez kapcsolódóan készül egy Világörökség tanulmány, amely jelenleg is folyamatban van. Közbe klímaadaptációs forrásból hozzák létre a Balaton Klíma Akadémiát, amelyre 95 millió forintot különítettek el. A projektet a Balaton Fejlesztési Tanács valósítja meg, akik legutóbbi ülésükön tárgyaltak a kapcsolódó pénzeszközök felhasználásának módosításáról. A Balaton Klíma Akadémia helyszínét a szervezet siófoki székhelyén tervezik kialakítani, az irodaház régi épületrészének felújításával, ahol két darab kiállító-rendezvényteret és hozzá kapcsolódó kiszolgáló tereket alakítanák ki.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?