Brutális fagy tarolta le Magyarországot: mutatjuk, hol volt a legsúlyosabb

Brutális fagy tarolta le Magyarországot: mutatjuk, hol volt a legsúlyosabb

agrarszektor.hu
A derült, szélcsendes éjszaka meghozta az eredményét: sok helyen -10 Celsius-fok alá csökkent a hőmérséklet a hét első napján reggelre. Az előrejelzés szerint a következő napon valamivel enyhébb, de még mindig bőven fagypont alatti hőmérsékletek várhatók reggel.

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

December 4-én valódi fagyos téli reggelben lehetett része Magyarországnak. Északkeleten helyenként borult, néhol átmenetileg ködös volt az idő, így ott nem tudott annyira lehűlni a levegő, a határszélen lévő Csengeren éppen, hogy csak súrolta a 0 fokot a hőmérséklet - írta meg az Időkép.hu. No de nagyjából ez volt az egyetlen ilyen pontja az országnak, máshol kemény fagyokat hozott a hétfő reggel: rengeteg helyen ment -10 Celsius-fok alá a hőmérséklet.

A Balassagyarmat-Kecskemét vonalon, az Északi-középhegység térségében, az agglomerációban, a Bakonyban, valamint a Nyugat-Dunántúlon is -10 Celsius-fok alá hűlt a levegő. A leghidegebb hőmérsékletet Etesen mérték, ott -13 fok volt, de azért az sem mindennapos, hogy Budapesten -6, -8 Celsius-fokos fagy legyen reggel.

Forrás: Időkép.hu
Forrás: Időkép.hu

Az Időkép.hu előrejelzése szerint a kedd reggel is didergős lesz még, de az már nem ennyire. A hét második napján -1 és -7 Celsius-fok között alakulnak majd a minimumok, a fagyzugos tájakon lehet majd ennél néhány fokkal hidegebb.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?