Brutális fagy tarolta le Magyarországot: mutatjuk, hol volt a legsúlyosabb

Brutális fagy tarolta le Magyarországot: mutatjuk, hol volt a legsúlyosabb

agrarszektor.hu
A derült, szélcsendes éjszaka meghozta az eredményét: sok helyen -10 Celsius-fok alá csökkent a hőmérséklet a hét első napján reggelre. Az előrejelzés szerint a következő napon valamivel enyhébb, de még mindig bőven fagypont alatti hőmérsékletek várhatók reggel.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

December 4-én valódi fagyos téli reggelben lehetett része Magyarországnak. Északkeleten helyenként borult, néhol átmenetileg ködös volt az idő, így ott nem tudott annyira lehűlni a levegő, a határszélen lévő Csengeren éppen, hogy csak súrolta a 0 fokot a hőmérséklet - írta meg az Időkép.hu. No de nagyjából ez volt az egyetlen ilyen pontja az országnak, máshol kemény fagyokat hozott a hétfő reggel: rengeteg helyen ment -10 Celsius-fok alá a hőmérséklet.

A Balassagyarmat-Kecskemét vonalon, az Északi-középhegység térségében, az agglomerációban, a Bakonyban, valamint a Nyugat-Dunántúlon is -10 Celsius-fok alá hűlt a levegő. A leghidegebb hőmérsékletet Etesen mérték, ott -13 fok volt, de azért az sem mindennapos, hogy Budapesten -6, -8 Celsius-fokos fagy legyen reggel.

Forrás: Időkép.hu
Forrás: Időkép.hu

Az Időkép.hu előrejelzése szerint a kedd reggel is didergős lesz még, de az már nem ennyire. A hét második napján -1 és -7 Celsius-fok között alakulnak majd a minimumok, a fagyzugos tájakon lehet majd ennél néhány fokkal hidegebb.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?