Hóval és széllel csap le az országra a tél: térképen mutatjuk, hol, mi várható

Hóval és széllel csap le az országra a tél: térképen mutatjuk, hol, mi várható

agrarszektor.hu
Hófúvás és havazás miatt elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki csütörtökre több vármegyére is az Országos Meteorológiai Szolgálat. A nap során az ország nyugati felét leszámítva többfelé várható további havazás.

Közeleg a tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye: Agrárium 2024 konferencia, március 19., Kecskemét

Előad többek között Nagy István, Kulik Zoltán, Andréka Tamás, Győrffy Balázs, Éder Tamás, Hadászi László, Ruck János, és még sokan mások.

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Csütörtökön általában elmondható, hogy borult lesz az ég, de a Dunántúl nyugati felén tovább csökken a felhőzet, így arrafelé egyes körzetekben még akár ki is derülhet az ég. Ugyanakkor Vas és Zala szélvédett, határhoz közel eső részein megmaradhat az éjszaka képződött köd - írta előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. A Nyugat-Dunántúlt leszámítva többfelé valószínű - a nap során egyre gyengülő intenzitás mellett - további csapadék: döntően havazás, de helyenként havas eső, eső is lehet. A Dunántúlon a délnyugati határvidék kivételével nagy területen kísérhetik élénk, a Kisalföldön és a hegyekben erős lökések az északnyugati szelet, amely főleg ott hófúvást okozhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 Celsius-fok között alakul. Késő estére általában -3 és +2 Celsius-fok közé csökken a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hófúvás veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki Komárom-Esztergom és Veszprém vármegyékre. A 12 óra alatt 5 centimétert meghaladó havazás veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest, Somogy, Tolna és Veszprém vármegyékre. A tartós, sűrű köd veszélye miatt pedig elsőfokú figyelmeztetéseket adtak ki Vas és Zala vármegyékre.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat
Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat
Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat
Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat
Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat
Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

Pénteken nagyrészt erősen felhős vagy borult, több helyen párás, ködös időre lehet számítani. Szakadozottabb felhőzet inkább csak a nyugati és az északkeleti országrészben lehet. Legfeljebb hószállingózás, szitálás fordul elő itt-ott. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak a Fertő térségében élénkülhet meg a délkeleti szél. A minimum hőmérséklet általában -5 és +2 Celsius-fok között alakul, dea havas tájakon -10, -6 Celsius-fok közé is lehűlhet a levegő. A maximum hőmérséklet -1 és +5 Celsius-fok között várható.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Heti fókusz: STOP STRESSZ! (x)

A tél végi szokatlanul meleg időjárás után fel kell készülnünk a kora tavaszi fagykárok megjelenésére szántóföldi kultúráinkban is.

Támogatott tartalom

Nagy termőképességű LG kukoricák (x)

Tavaly rég nem látott mélységbe zuhant a kukorica vetésterülete Magyarországon. A VSZT felmérése szerint a vetésterület 746 ezer ha körül alakult a 2023-as évben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?