Hóval és széllel csap le az országra a tél: térképen mutatjuk, hol, mi várható

Hóval és széllel csap le az országra a tél: térképen mutatjuk, hol, mi várható

agrarszektor.hu
Hófúvás és havazás miatt elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki csütörtökre több vármegyére is az Országos Meteorológiai Szolgálat. A nap során az ország nyugati felét leszámítva többfelé várható további havazás.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtökön általában elmondható, hogy borult lesz az ég, de a Dunántúl nyugati felén tovább csökken a felhőzet, így arrafelé egyes körzetekben még akár ki is derülhet az ég. Ugyanakkor Vas és Zala szélvédett, határhoz közel eső részein megmaradhat az éjszaka képződött köd - írta előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. A Nyugat-Dunántúlt leszámítva többfelé valószínű - a nap során egyre gyengülő intenzitás mellett - további csapadék: döntően havazás, de helyenként havas eső, eső is lehet. A Dunántúlon a délnyugati határvidék kivételével nagy területen kísérhetik élénk, a Kisalföldön és a hegyekben erős lökések az északnyugati szelet, amely főleg ott hófúvást okozhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 Celsius-fok között alakul. Késő estére általában -3 és +2 Celsius-fok közé csökken a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hófúvás veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki Komárom-Esztergom és Veszprém vármegyékre. A 12 óra alatt 5 centimétert meghaladó havazás veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest, Somogy, Tolna és Veszprém vármegyékre. A tartós, sűrű köd veszélye miatt pedig elsőfokú figyelmeztetéseket adtak ki Vas és Zala vármegyékre.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat
Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat
Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat
Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat
Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat
Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

Pénteken nagyrészt erősen felhős vagy borult, több helyen párás, ködös időre lehet számítani. Szakadozottabb felhőzet inkább csak a nyugati és az északkeleti országrészben lehet. Legfeljebb hószállingózás, szitálás fordul elő itt-ott. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak a Fertő térségében élénkülhet meg a délkeleti szél. A minimum hőmérséklet általában -5 és +2 Celsius-fok között alakul, dea havas tájakon -10, -6 Celsius-fok közé is lehűlhet a levegő. A maximum hőmérséklet -1 és +5 Celsius-fok között várható.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?