Hóval és széllel csap le az országra a tél: térképen mutatjuk, hol, mi várható

Hóval és széllel csap le az országra a tél: térképen mutatjuk, hol, mi várható

agrarszektor.hu
Hófúvás és havazás miatt elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki csütörtökre több vármegyére is az Országos Meteorológiai Szolgálat. A nap során az ország nyugati felét leszámítva többfelé várható további havazás.

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

Csütörtökön általában elmondható, hogy borult lesz az ég, de a Dunántúl nyugati felén tovább csökken a felhőzet, így arrafelé egyes körzetekben még akár ki is derülhet az ég. Ugyanakkor Vas és Zala szélvédett, határhoz közel eső részein megmaradhat az éjszaka képződött köd - írta előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. A Nyugat-Dunántúlt leszámítva többfelé valószínű - a nap során egyre gyengülő intenzitás mellett - további csapadék: döntően havazás, de helyenként havas eső, eső is lehet. A Dunántúlon a délnyugati határvidék kivételével nagy területen kísérhetik élénk, a Kisalföldön és a hegyekben erős lökések az északnyugati szelet, amely főleg ott hófúvást okozhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 Celsius-fok között alakul. Késő estére általában -3 és +2 Celsius-fok közé csökken a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hófúvás veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki Komárom-Esztergom és Veszprém vármegyékre. A 12 óra alatt 5 centimétert meghaladó havazás veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest, Somogy, Tolna és Veszprém vármegyékre. A tartós, sűrű köd veszélye miatt pedig elsőfokú figyelmeztetéseket adtak ki Vas és Zala vármegyékre.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat
Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat
Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat
Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat
Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat
Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

Pénteken nagyrészt erősen felhős vagy borult, több helyen párás, ködös időre lehet számítani. Szakadozottabb felhőzet inkább csak a nyugati és az északkeleti országrészben lehet. Legfeljebb hószállingózás, szitálás fordul elő itt-ott. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak a Fertő térségében élénkülhet meg a délkeleti szél. A minimum hőmérséklet általában -5 és +2 Celsius-fok között alakul, dea havas tájakon -10, -6 Celsius-fok közé is lehűlhet a levegő. A maximum hőmérséklet -1 és +5 Celsius-fok között várható.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Nagy termőképességű LG kukoricák (x)

Tavaly rég nem látott mélységbe zuhant a kukorica vetésterülete Magyarországon. A VSZT felmérése szerint a vetésterület 746 ezer ha körül alakult a 2023-as évben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. február 26. 05:58