Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.12.15. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2023.12.15. péntek

agrarszektor.hu
Elsősorban a Nyugat-Dunántúlon, valamint a Dunától keletre lehet nagyobb területen összefüggő, vastagabb felhőzet, és arrafelé lehet számítani gyenge vegyes halmazállapotú záporos csapadékra - derül ki az Agrárszektor pénteki (2023.12.15.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2023.12.15.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2023.12.15.) napon.

2023.12.15. péntek: Elsősorban a Nyugat-Dunántúlon, valamint a Dunától keletre lehet nagyobb területen összefüggő, vastagabb felhőzet, és arrafelé lehet számítani gyenge vegyes halmazállapotú záporos csapadékra. Másutt kevesebb felhő valószínű, és kisebb a csapadék kialakulási esélye. Az északi, északnyugati szelet főként a Dunántúlon, a Duna vonalában, illetve a Zemplén környékén kísérhetik élénk, erős lökések.

A hőmérséklet délután 1 és 8, késő este -7, +3 fok között valószínű.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges.

A következő napon várható időjárás

2023.12.16 szombat: Közepesen vagy erősen felhős idő várható, a középső országrészben lehetnek gyengébben felhős körzetek. Helyenként pára-, ködfoltok képződhetnek. Néhol lehet gyenge vegyes csapadék. Helyenként élénk lökések kísérik az északi, északnyugati szelet. Hajnalra általában -6 és +1 fok közé hűl le a levegő, de fagyzugokban ennél alacsonyabb értékeket is mérhetnek. Kora délután 2, 8 fok várható, északkelen lesz a hidegebb.

Friss híreink:

Kész, vége? Tényleg elfogyhat a magyar krumpli a boltok polcairól?

2022-ben az aszályos év, valamint a novemberben az erre a zöldségre is kiterjesztett árstop nem tett jót a magyar burgonyának. Az idei év elején a boltok - ahogy korábban is - import termékkel töltötték fel a polcaikat, és ez egészen az első koranyári termésig így is maradt. Sajnos azonban az idei év se lett jobb, az időjárás, a károsítók és az egyre szigorodó elvárások komoly kihívás elé állították a hazai termelőket. Ezen hatások összessége azonban azzal is jár, hogy a burgonya termőterülete évről évre csökken, és ez a tendencia nem idén fog megfordulni.

A magyar mezőgazdaság még nem áll készen a mesterséges intelligenciára

Nyitottságra és bizalomra lenne szükség a magyar agráriumban ahhoz, hogy megfelelően ki lehessen használni a precíziós technológia és a mesterséges intelligencia nyújtotta előnyöket - hangzott el a Portfolio Agrárszektor 2023 Konferencián. A szakemberek szerint, bár minden adott lenne a technológia alkalmazkodásához, a szükséges információk átadásának hiánya, a generációváltás és a gazdaságátadás lassúsága komoly gátat szabhat ezek elterjedésének. A kerekasztal-beszélgetésen ugyanakkor szó esett arról is, hogy a mesterséges intelligencia üzemmérettől függetlenül valamennyi gazdaság számára óriási segítséget jelenthet, a precíziós gazdálkodási gyakorlatok belépő költségszintje pedig jóval alacsonyabb annál, mint sokan hiszik.

A génszerkesztés megoldást hozhat a klímaváltozásra is?

Egyre súlyosabb kihívást jelent az agrártermelésben a klímaváltozás, amelynek kezelésében többek között a modern nemesítés technológiái is segíthetnének. A génszerkesztés témaköre ugyanakkor politikai okokból összemosódik a GMO-kérdéssel, amely hátráltatja az ellenállóbb fajták nemesítését.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Brutál játékdrágulás jött el 2023 karácsonyára: így is elképesztő a roham a boltokban

A karácsony előtti hetekben adják el a legtöbb terméket a játékboltokban, van ahol az éves bevétel 40 százaléka most realizálódik. A szülők, rokonok, barátok évről évre többet költenek játékokra, de nem csak a mennyiség, hanem az emelkedő árak okán is. Vannak játékok, amelyek 30 százalékot emelkedtek egyetlen év alatt. 

Így készül az igazi magyar halászlé: ezzel a filléres trükkel érheted el a legjobb ízt

Sokat gondolkozol, órákig töprengsz azon, hogy mégis milyen étel kerüljön a karácsonyi ünnepi asztalra? Sokan hiába próbálkozunk az ünnepek alatt újdonságokkal, különleges húsételekkel és levesekkel, gyakran tapasztaljuk azt, hogy minden erőfeszítésünk ellenére mégis csak a hagyományos ízek kellenek a családnak. Járjunk utána, mi mindent érdemes tudni a magyarok örök nagy kedvencéről, a halászléről! Hogyan készül a „tökéletes” halászlé?

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?