Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.01.04. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2024.01.04. csütörtök

agrarszektor.hu
Változóan, időszakosan erősen felhős időre számíthatunk - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2024.01.04.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2024.01.04.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2024.01.04.) napon.

2024.01.04. csütörtök: Változóan, időszakosan erősen felhős időre számíthatunk. Helyenként fordulhatnak elő záporok, főként a reggeli, egy-egy esetleg az ég is megdörrenhet. A nyugatira, északnyugatira forduló szél hazánk északkeleti, északi felében nagyobb területen megerősödik, helyenként viharossá is fokozódik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között valószínű. Késő estére 2 és 9 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges.

A következő napon várható időjárás

2024.01.05 péntek: Főleg fátyolfelhők lesznek az égen, majd a nap második felében vastagszik a felhőzet. A késő délutáni, esti óráktól helyenként előfordulhat kisebb eső, záporeső, főleg az északi, északnyugati országrészben. A déli szél többfelé megélénkül. Délutánra 8 és 13 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Friss híreink:

Rengeteg magyar mondott le ezekről a traktorokról: mi történik itt?

2023 decemberében a magyar gazdák 49,6 százalékkal kevesebb traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2021 tizenkettedik hónapjához képest pedig 49,3 százalékkal kevesebb traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka decemberben a John Deere volt, amelyből 42-t adtak el a hónapban, a második helyen a Solis végzett, abból 24 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán a harmadik a New Holland, a negyedik a Claas, az ötödik pedig a Massey Ferguson volt az év tizenkettedik hónapjában.

Ömlik az import fűszerpaprika az EU-ba: ki nem találnád, honnan érkezik a java

A 2022-es évben az Európai Unió mintegy 397 ezer tonna fűszert importált az unión kívüli országokból. Ezek elsődleges forrása Kína volt, de Vietnám, Indonézia, India és Egyiptom is jelentős exportőrök voltak. Az Eurostat legfrissebb adatai szerint a 2012-es évhez képest több mint 50 százalékkal nőtt az EU-n kívüli országokból behozott fűszerek mennyisége, különös tekintettel a gyömbérre és a kurkumára.

Ezek a legfontosabb teendők januárban a kertben: itt a 11 pontos feladatlista

Bizony ilyenkor a téli, hidegebb hónapokban is akad tennivaló bőven a kertekben, de most van itt az ideje annak is, hogy megtervezzük, mit, hova és hogyan ültetünk idén. Ugyanakkor nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy ilyenkor érdemes átnézni és leellenőrizni a vetőmagkészletünket, illetve a szerszámaink, kerti eszközeink állapotát. Összegyűjtöttük, mely munkákat érdemes és ajánlott most a januári hónapban elvégezni a kertben, hogy azután tavaszig kicsit pihenhessünk, felkészülve az ültetések időszakára.

A Pénzcentrumról és a HelloVidékről ajánljuk:

Indul a roham a rezsizúzó ingyenmilliókért: bárki pályázhat, itt vannak a pontos részletek

Az elmúlt egy év során rengeteg minden történt a lakossági napelemek háza táján. Csak az elmúlt pár hónapban végre tisztázódott a legtöbb minden a bruttó elszámolással kapcsolatban, valamint elindult az új lakossági napelem pályázat, a Napenergia Plusz Program. A Pénzcentrum most szakértők segítségével annak járt utána, hogy mi is történt a szektorban az elmúlt időszakban, mit várhatunk az idén, valamint mit is kell tudni pontosan az elmúlt hónapok változásairól.

Gyűlnek a viharfelhők a megyék felett: tömeges leépítés és további recesszió jöhet 2024-ben

Beszédes adat, hogy miközben látványosan is egyre kevesebb a meghirdetett állás, aközben 2023-ban majd 60 százalékkal többen jelentkeztek egy-egy munkákra, mit az előző években. Egyre több az elégedetlen munkavállaló is, minden második külföldön vállalna munkát, ami önmagában is óriási kockázatot jelent a magyar munkaerőpiac számára. Mit várhatunk hát, mi lesz a bérekkel, a vidéki munkahelyekkel 2024-ben? Erről kérdezte a HelloVidék a hazai munkaerőpiaci szakembereket…

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?