Olyan fagy jön, amilyen rég volt Magyarországon: erre jobb lesz felkészülni

Olyan fagy jön, amilyen rég volt Magyarországon: erre jobb lesz felkészülni

agrarszektor.hu
A héten visszaköszönnek a reggeli fagyok, amiben már az is érdekes, hogy ennek február közepén hírértéke van. Szerda hajnalban már sokfelé fagyhat, akár -4, -5 fok is lehet majd, viszont csütörtöktől a magasban ismét enyhébb légtömegek érkeznek fölénk, így hétvégére a reggeli fagyok is visszaszorulnak.

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

Már lassan egy szűk egy hét eltelt anélkül, hogy fagyott volna valahol az országban - írja az Időkép. Egy-egy pontot leszámítva kimondottan enyhe reggeleken vagyunk túl, sokan nyitott ablaknál töltötték az elmúlt éjszakákat. Hétfő hajnalban például a Nagy-Hideg-hegyen volt a leghidegebb, de még ott sem fagyott, 1,9 fokot rögzítettej, míg egy évvel ezelőtt ugyanezen a napon -8,6 fokot is mértek.

Nem csoda, hogy melegrekordok is dőltek, de a rendkívül enyhe reggeleknek lassan búcsút intünk, szerda hajnalban már sokfelé fagyhat, az északkeleti régiókban akár -4, -5 fokig hűlhet majd a levegő. Csütörtökön virradóra az ország nyugati fele fagymentesnek ígérkezik, másutt viszont 0 és -5 fok közé esik vissza a hőmérséklet, míg pénteken reggel elsősorban a keleti-északkeleti tájakon és a nyugati határszélen fagyhat.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. február 23. 06:02