Olyan fagy jön, amilyen rég volt Magyarországon: erre jobb lesz felkészülni

Olyan fagy jön, amilyen rég volt Magyarországon: erre jobb lesz felkészülni

agrarszektor.hu
A héten visszaköszönnek a reggeli fagyok, amiben már az is érdekes, hogy ennek február közepén hírértéke van. Szerda hajnalban már sokfelé fagyhat, akár -4, -5 fok is lehet majd, viszont csütörtöktől a magasban ismét enyhébb légtömegek érkeznek fölénk, így hétvégére a reggeli fagyok is visszaszorulnak.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Már lassan egy szűk egy hét eltelt anélkül, hogy fagyott volna valahol az országban - írja az Időkép. Egy-egy pontot leszámítva kimondottan enyhe reggeleken vagyunk túl, sokan nyitott ablaknál töltötték az elmúlt éjszakákat. Hétfő hajnalban például a Nagy-Hideg-hegyen volt a leghidegebb, de még ott sem fagyott, 1,9 fokot rögzítettej, míg egy évvel ezelőtt ugyanezen a napon -8,6 fokot is mértek.

Nem csoda, hogy melegrekordok is dőltek, de a rendkívül enyhe reggeleknek lassan búcsút intünk, szerda hajnalban már sokfelé fagyhat, az északkeleti régiókban akár -4, -5 fokig hűlhet majd a levegő. Csütörtökön virradóra az ország nyugati fele fagymentesnek ígérkezik, másutt viszont 0 és -5 fok közé esik vissza a hőmérséklet, míg pénteken reggel elsősorban a keleti-északkeleti tájakon és a nyugati határszélen fagyhat.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 16. 06:01