2024. július 27. szombat Olga, Liliána
Tavasz lesz a jövő héten

Tavasz lesz a jövő héten

MTI
Folytatódik az enyhe, tavaszias idő a jövő héten is, az éjszakai fagyok a hét közepére megszűnnek, és a csúcshőmérséklet továbbra is jóval 10 Celsius-fok felett alakul. Hétfőn többfelé még borult lehet az ég, de aztán ismét sok napsütés várható, majd a hét második felében újra megnő a csapadék esélye - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Hétfőn mindenütt megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, a legtöbb, szűrt napsütés a Tiszántúlon várható. Estefelé északnyugat felől már szakadozik, csökken a felhőtakaró. A csapadékzóna napközben egyre inkább délkelet felé vonul, elszórtan kell eső, zápor kialakulására számítani. A déli, majd a Dunántúlon az északnyugati szél helyenként megélénkülhet.

Kedden felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel, helyenként kialakulhat záporeső, sőt egy-egy zivatar sem kizárt. Az északnyugati, nyugati szél sokfelé megélénkül, a Kisalföldön időnként megerősödik. A hajnali mínusz 2 és plusz 5 fokról 9-14 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szerdán a gomoly- és fátyolfelhők mellett több-kevesebb napsütésre is lehet számítani. Néhol előfordulhat zápor, nagyobb eséllyel a keleti országrészben, de egy-egy zivatar sem kizárt. Többfelé megélénkül az északnyugati, nyugati, majd a délnyugati, déli szél. Hajnalban mínusz 3 és plusz 4, a kora délutáni órákban 8-14 fok várható.

Csütörtökön nagyrészt közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, helyenként előfordulhat eső, záporeső. Főleg a Dunántúlon sokfelé megerősödik a déli, délnyugati szél. A minimum-hőmérséklet mínusz 1 és plusz 6, a maximum 8-16 fok között valószínű, északkeleten várható a hidegebb idő.

Pénteken jobbára közepesen, illetve erősen felhős időre lehet számítani, elszórtan eleredhet az eső, zápor. A déli, délnyugati szelet sokfelé erős, időnként viharos lökések kísérik.

Szombaton nagyrészt közepesen, illetve erősen felhős időre van kilátás, és szórványosan előfordulhat eső, zápor. Sokfelé erős, helyenként viharos lökések kísérik a déli, délnyugati szelet. A minimum-hőmérséklet 1-9, a csúcsérték 8-16 fok között várható.

Vasárnap többnyire közepesen vagy erősen felhős lehet az ég, szórványosan kialakulhat eső, záporeső. Sokfelé erős, helyenként viharos lökések kísérik a déli, délnyugati szelet. A hajnali 1-9 fokról 8-16 fokig melegszik a levegő.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Szaharai port hoz a szél
Növény

Szaharai port hoz a szél

Északnyugaton heves zivatarok lehetnek még estig, máshol jobbára nyugodt, bár szeles időjárás várható.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31