2024. július 27. szombat Olga, Liliána
Sáros eső jöhet pénteken: térképen mutatjuk, hol lesz a legdurvább

Sáros eső jöhet pénteken: térképen mutatjuk, hol lesz a legdurvább

agrarszektor.hu
A következő napokban érkezik a legtöbb szaharai por fölénk, több helyen sáros eső is előfordulhat. Ami a hétvégét illeti, még ekkor is jelentős lesz a felettünk lévő por mennyisége, de ekkor főleg záporos csapadék jön, így kisebb területen fordulhat elő újabb sáros eső.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az év első nagy szaharai porkitörése éri el a Kárpát-medencét a következő napokban. Jelenleg egy Földközi-tenger fölött örvénylő mediterrán ciklon kavarja fel a port Észak-Afrika felett, melyből már mi is kaptunk egy adagot - írja az Időkép. Csütörtökön és pénteken pedig még nagyobb mennyiségben lesz felettünk a szaharai por, amit különösen napkelte és napnyugta idején válhat láthatóvá számunkra. De nemcsak a magasban, hanem autóikon, és más tereptárgyakon is találhatunk egy kis afrikai homokot, ugyanis pénteken több helyen eső, zápor moshatja ki a légkörben lebegő porszemcséket, sőt néhol már csütörtökön is kialakulhat sáros eső.

Címlapkép forrása: MTI Fotó: Varga György

Címlapkép forrása: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31