2024. július 27. szombat Olga, Liliána
Keleten borult, nyugaton napos idő lesz vasárnap

Keleten borult, nyugaton napos idő lesz vasárnap

MTI
Vasárnap a keleti országrészben borult idő lesz, nyugaton viszont újból kisüt a nap. Néhol gyenge eső várható, és az ország több részén megerősödik a szél.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Európában a mediterrán térségtől a Balkán-félszigeten át a Kelet-európai-síkság déli feléig döntően anticiklonális hatások érvényesülnek, így ezeken a helyeken nincs, vagy csak lokálisan alakul ki csapadék. Egy feloszlóban lévő hidegörvény miatt a Fekete-tenger partvidékéről jelentenek több helyről esőt.

Ezzel szemben kontinensünk más részein ciklonok és a hozzájuk kapcsolódó frontrendszerek teszik változékonnyá az időjárást. A legtöbb csapadék az Alpokban és a Skandináv-hegység déli részén esik, többfelé mérnek 20 mm feletti csapadékösszeget. Főként eső a jellemző, de az Alpok legmagasabb részein, valamint a Skandináv-félszigeten havazik. Emellett Nyugat-Európában több helyen, Közép- és Kelet-Európában néhol zivatarok is előfordulnak.

Keleten marad a felhős idő

Idehaza északnyugat felől csökken a felhőzet, de keleten vasárnap délelőttig marad a felhős idő.

Másutt már éjszaka kiderül az ég, jellemzően északkeleten és a délnyugati határszélen ködfoltok képződnek, vasárnap pedig napos időre van kilátás, amit legfeljebb vékony felhőzet zavar. A Dunántúlon estefelé megvastagszik a felhőtakaró, amiből néhol gyenge eső is kialakulhat. Az északnyugatira forduló szél hajnaltól több helyen megerősödik, vasárnap este mindenhol mérséklődik a légmozgás.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Szaharai port hoz a szél
Növény

Szaharai port hoz a szél

Északnyugaton heves zivatarok lehetnek még estig, máshol jobbára nyugodt, bár szeles időjárás várható.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31