Keleten borult, nyugaton napos idő lesz vasárnap

Keleten borult, nyugaton napos idő lesz vasárnap

MTI
Vasárnap a keleti országrészben borult idő lesz, nyugaton viszont újból kisüt a nap. Néhol gyenge eső várható, és az ország több részén megerősödik a szél.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Európában a mediterrán térségtől a Balkán-félszigeten át a Kelet-európai-síkság déli feléig döntően anticiklonális hatások érvényesülnek, így ezeken a helyeken nincs, vagy csak lokálisan alakul ki csapadék. Egy feloszlóban lévő hidegörvény miatt a Fekete-tenger partvidékéről jelentenek több helyről esőt.

Ezzel szemben kontinensünk más részein ciklonok és a hozzájuk kapcsolódó frontrendszerek teszik változékonnyá az időjárást. A legtöbb csapadék az Alpokban és a Skandináv-hegység déli részén esik, többfelé mérnek 20 mm feletti csapadékösszeget. Főként eső a jellemző, de az Alpok legmagasabb részein, valamint a Skandináv-félszigeten havazik. Emellett Nyugat-Európában több helyen, Közép- és Kelet-Európában néhol zivatarok is előfordulnak.

Keleten marad a felhős idő

Idehaza északnyugat felől csökken a felhőzet, de keleten vasárnap délelőttig marad a felhős idő.

Másutt már éjszaka kiderül az ég, jellemzően északkeleten és a délnyugati határszélen ködfoltok képződnek, vasárnap pedig napos időre van kilátás, amit legfeljebb vékony felhőzet zavar. A Dunántúlon estefelé megvastagszik a felhőtakaró, amiből néhol gyenge eső is kialakulhat. Az északnyugatira forduló szél hajnaltól több helyen megerősödik, vasárnap este mindenhol mérséklődik a légmozgás.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Szaharai port hoz a szél
Növény

Szaharai port hoz a szél

Északnyugaton heves zivatarok lehetnek még estig, máshol jobbára nyugodt, bár szeles időjárás várható.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?