Durva időjárás jöhet kedden itthon: térképen mutatjuk, hol, mi várható

Durva időjárás jöhet kedden itthon: térképen mutatjuk, hol, mi várható

agrarszektor.hu
A legtöbb helyen felhősen indul a reggel, ám idővel fel fog szakadozni a felhőzet, és általában több órára kisüt a nap. Reggel még főként az ország északnyugati felén, napközben már másutt is elszórt jelleggel várható eső, zápor, zivatar, utóbbi nagyobb számban az északkeleti harmadban valószínű, felhőszakadásra is ott van több esély. A szél elsősorban zivatarok környezetében lesz erős vagy viharos. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20-25 Celsius-fok között alakul. Késő estére 13-18 Celsius-fok közé csökken a hőmérséklet.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Ma kiemelten az Északi-középhegység és az Észak-Alföld térségében valószínűek zivatarok, de kisebb számban másutt is kialakulhatnak, majd estére, késő estére mindenütt megszűnnek - olvasható a HungaroMet Zrt. oldalán. A zivatarok fő veszélyforrása a felhőszakadás lesz: kiemelten a hegyvidéki területeken az egymást követő csapadékgócokból jelentős (30-50 mm, de egy-egy helyen akár ezt meghaladó mennyiségű is) csapadék fordulhat elő. Emellett a zivatarokat viharos széllökés (>60 km/h), valamint apró szemű jég kísérheti.

A meteorológiai szolgálat a zivatarveszély miatt az ország egész területére elsőfokú figyelmeztetést adott ki. A felhőszakadás veszélye miatt pedig Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyékre van érvényben elsőfokú figyelmeztetés.

Forrás: HungaroMet Zrt.Forrás: HungaroMet Zrt.
Forrás: HungaroMet Zrt.Forrás: HungaroMet Zrt.

Az előrejelzés szerint éjszakára a csapadék meg fog szűnni, és nagy területen kiderül az ég, de hajnalra foltokban köd képződhet. Az éjszaka során gyenge lesz a légmozgás, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15 Celsius-fok között várható. 

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?