Durva időjárás jöhet kedden itthon: térképen mutatjuk, hol, mi várható

Durva időjárás jöhet kedden itthon: térképen mutatjuk, hol, mi várható

agrarszektor.hu
A legtöbb helyen felhősen indul a reggel, ám idővel fel fog szakadozni a felhőzet, és általában több órára kisüt a nap. Reggel még főként az ország északnyugati felén, napközben már másutt is elszórt jelleggel várható eső, zápor, zivatar, utóbbi nagyobb számban az északkeleti harmadban valószínű, felhőszakadásra is ott van több esély. A szél elsősorban zivatarok környezetében lesz erős vagy viharos. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20-25 Celsius-fok között alakul. Késő estére 13-18 Celsius-fok közé csökken a hőmérséklet.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Ma kiemelten az Északi-középhegység és az Észak-Alföld térségében valószínűek zivatarok, de kisebb számban másutt is kialakulhatnak, majd estére, késő estére mindenütt megszűnnek - olvasható a HungaroMet Zrt. oldalán. A zivatarok fő veszélyforrása a felhőszakadás lesz: kiemelten a hegyvidéki területeken az egymást követő csapadékgócokból jelentős (30-50 mm, de egy-egy helyen akár ezt meghaladó mennyiségű is) csapadék fordulhat elő. Emellett a zivatarokat viharos széllökés (>60 km/h), valamint apró szemű jég kísérheti.

A meteorológiai szolgálat a zivatarveszély miatt az ország egész területére elsőfokú figyelmeztetést adott ki. A felhőszakadás veszélye miatt pedig Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyékre van érvényben elsőfokú figyelmeztetés.

Forrás: HungaroMet Zrt.Forrás: HungaroMet Zrt.
Forrás: HungaroMet Zrt.Forrás: HungaroMet Zrt.

Az előrejelzés szerint éjszakára a csapadék meg fog szűnni, és nagy területen kiderül az ég, de hajnalra foltokban köd képződhet. Az éjszaka során gyenge lesz a légmozgás, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15 Celsius-fok között várható. 

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 13. 14:03