Tilalom lépett életbe: ezekben a magyar megyékben tilos a tűzgyújtás

Tilalom lépett életbe: ezekben a magyar megyékben tilos a tűzgyújtás

agrarszektor.hu
Az elmúlt napok magas átlaghőmérséklete miatt jelentősen megnövekedett az erdőtüzek kockázata, ezért a hatóságok 2024.07.09-től Budapesten és Pest vármegyében is kihirdetik a tűzveszélyes időszakot. Emellett fenntartják a tűzgyújtási tilalmat Bács-Kiskun, Csongrád - Csanád, Baranya, Békés, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyékben.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Az elmúlt időszak magas átlaghőmérséklete és az alacsony relatív nedvesség kiszárította a könnyű, valamint a közepes méretű holt biomasszát.  Az érintett vármegyékben nem volt olyan mértékű csapadék, amely elérte volna a felszíni biomassza szintet. A magas statikus kockázatú állományokban jelentősen nőtt a tűzkockázat, továbbá magas az ugrótűz potenciál és a koronatüzek kialakulásának esélye. E magas kockázatú állományok részben sűrűn lakott területek közelében találhatóak meg. Az elkövetkező napokban az előrejelzések szerint nagyon magas átlaghőmérséklet és napsütéses óraszámok várhatóak. Ezenfelül a lokálisan kissé szeles időjárás tovább szárítja a felszíni és a korona biomasszát - írja a Nébih.

EZ IS ÉRDEKELHET

A fokozott tűzkockázat miatt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának egyetértésével, 2024. július 9-től elrendeli a tűzgyújtási tilalmat Budapesten és Pest vármegyében is. A hatóságok a korábban kihirdetett tűzveszélyes időszakot fenntartják Bács-Kiskun, Csongrád - Csanád, Baranya, Békés, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyékben. A Nébih óvatosságra inti a lakosságot: a cigarettacsikkeket ne hajítsák ki a gépkocsiból, mert azok az útmentén lévő növényzetet felgyújthatják.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?