2021. október 16. szombat Gál

Hírek - Növény

5 milliárd forint pályázati pénz az élelmiszeripari vállalkozásoknak

Megjelent a mezőgazdasági és élelmiszer-feldolgozó üzemek fejlesztésére kiírt pályázat, melynek keretösszege ötmilliárd forint. A mezőgazdasági termelők három-, a nem mezőgazdasági termelők kétmilliárd forintra pályázhatnak - számol be a VM sajtóirodája.
 
 

A kérelmeket június 22. és július 23. között lehet beadni a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz.

Támogatást a versenyképesség javítására, a termékszerkezet átalakítására, az élelmiszerbiztonsági és környezetvédelmi feltételek javítására, az energiafelhasználás ésszerűsítésére, az üzemirányítás korszerűsítésére, illetve vágópontok kialakítására lehet kérni.

A pályázati feltételek javítása érdekében a Vidékfejlesztési Minisztérium átdolgozta a mezőgazdasági termékek értéknöveléséhez adható támogatásokról szóló rendeletet.

Az alacsonyabb támogatási plafonnak köszönhetően több pályázó kaphat forrást az idén a keretből. A pályázaton minimum 2,5, maximum 100 millió forint támogatás igényelhető. Vágópont létesítésére maximum 30 millió forintot, termelésirányítási szoftverekre és hardverekre 10 millió forintot lehet kérni.

További módosítás, hogy ezentúl nem támogatható a borászat és a pálinkakészítés, mert azokra egyéb forrásokból (Európai Mezőgazdasági Garancia Alap, Új Széchenyi Terv, LEADER Program) is lehet pályázni; így több pénz jut más ágazatoknak.

A támogatás hozzájárul a mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozások versenyképességének megerősítéséhez, az élelmiszerbiztonsági és környezetvédelmi feltételek javításához, valamint a foglalkoztatás növeléséhez.

 

forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu