2021. január 23. szombat Zelma, Rajmund

Hírek - Növény

A gazdák 90 százaléka már megkapta támogatási előlegét

Október végéig a kérelmezők 90 százaléka, mintegy 162 500 gazdálkodó kapta meg a területalapú támogatás (SAPS) előlegét Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivataltól. Az MVH összesen 94,3 milliárd forintot, a kifizethető előleg 82 százalékát már átutalta az érintettek részére – olvasható a hivatal honlapján.
 
 

A kérelmek ügyintézése tovább folyik, így ezen a héten még több ezer gazdálkodó számlájára érkezik meg a támogatás. Az előlegfizetés keretében hektáronként legfeljebb 22 793 forint adható.

A kérelmek egy kisebb részére az uniós szabályok szerint ugyan nem fizethető ki az előleg, ám az adategyeztetési eljárás lezárulásával és a túligénylések tisztázásával, ezen kérelmek jelentős részére várhatóan decemberben SAPS végkifizetést utal a Hivatal.

Az Európai Unió korábban jóváhagyta, hogy a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal október 18-tól kifizethesse a területalapú támogatás 50 százalékát, 114,6 milliárd forintot, amely automatikusan érkezik azokhoz, akik májusban nyújtottak be kérelmet.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu