Bige László cége a rendőrségi razziáról: miért nem telefonáltak?

agrarszektor.hu
Indokolatlanul nagyszámúnak tartja a Bige László befektető tulajdonában lévő Bige Holding Kft. azt a kétnapos intézkedést, amelynek során a készenléti rendőrség 250-300 fővel jelent meg a társaság szolnoki gyárában. A vállalat szerint a budapesti hatóságok a razzia helyett egy telefonhívással hozzájuthattak volna a keresett információkhoz.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Összesen 60-70 rendőr-, tűzoltó- és mentőautó, illetve egyéb hatósági jármű vonult fel csütörtökön a Bige Holding Kft. szolnoki gyáránál - derül ki a Bige László tulajdonában lévő holdinghoz tartozó Nitrogénművek Zrt. közleményéből. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda korrupció és gazdasági bűnözés elleni főosztályának kiemelt ügyek osztálya hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított eljárást. A gyanú szerint a bűntettet veszélyes hulladék elhelyezésével követhették el.

Jön az év egyik legnagyobb agráreseménye! Agrárszektor Konferencia november 28-29-én. A konferencián neves szakértők részvételével külön szekció foglalkozik azzal, milyen műtrágyaárakra és piaci trendekre számíthatnak a hazai termelők, illetve milyen új termékekkel és technológiákkal növelhetik műtrágyázásuk hatékonyságát. Ne hagyja ki a siófoki Agrárszektor Konferenciát november 28-29-én!


A Bige Holding Kft. "indokolatlan nagyszámú" intézkedésnek tartja, hogy a nyomozóhatóság 250-300 fővel jelent meg a szolnoki gyárban, ahol négy gyáregységben műszakonként összesen 30 fő dolgozik. A cég tájékoztatása szerint a területen sátrakat építettek, drónokat használtak a szemle lefolytatásához és szemlebizottságokat állítottak fel. A bizottságok többsége ugyanakkor azt észlelte, hogy az elrendelt vizsgálatokat a szolnoki hatóságok és független akkreditált laborok a vállalatnál törvény szerint folyamatosan elvégezték, így a budapesti hatóságok egy telefonhívással is minden információhoz hozzájuthattak volna - fogalmaz a cég közleménye. 

MTI Fotó: Mészáros János

A közlemény szerint a társaság továbbra is törvényesen működik. Az érintett gyárban a termelés zavartalanul folyik tovább.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02