2021. január 21. csütörtök Ágnes

Hírek - Növény

Bővít az egyik leggazdagabb magyar: milliárdokból épít takarmánygyártót

Magyarországon egyedülálló takarmánygyártó üzemet létesít a Claessens cégcsoport a Somogy megyei Böhönye-Terebezdpusztán. Az üzem 2020 nyarára fog felépülni, kapacitását tekintve pedig évi 100 ezer tonna lesz.
 
 

1,24 milliárd forint kormányzati támogatással, össszesen 3,1 milliárd forintból létesül új takarmánygyártó üzem a Somogy megyei Böhönye Terebezdpuszta településrészén. Az üzemet a Claessens cégcsoport érdekeltségébe tartozó TBZ Táp Kft. jegyzi. Az üzem kapacitása évi 100 ezer tonna lesz, amelynek nagy részét saját állataik nevelésére használják majd fel, mondta el Claessens Péter, a cégcsoport egyik tulajdonosa. A fejlesztéssel a cég alkalmazottainak száma 50 fővel fog nőni, 250-ről 300-ra. Claessens Péter azt is elárulta, hogy a beruházás azért is egyedülálló Magyarországon, mert egy olyan technológiát fog megvalósítani, amely lehetővé teszi a nyers kukorica feldolgozását, ezáltal jelentős energia-megtakarítást jelent a cégnek, valamint csökkenti annak ökológiai lábnyomát is.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

A szarvasmarha-tartással, tejtermeléssel, sertéstenyésztéssel és -hízlalással, növénytermesztéssel foglalkozó Claessens cégcsoport idén tavasszal jelentette be, hogy hatalmas sertéstelepet létesítenek Böhönyén. A sertés- és tehénállományuk fenntartásához fenntartásához szükséges takarmányt saját szántóföldjükön termelik, illetve a környékbeli gazdáktól vásárolják fel.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu