2021. május 12. szerda Pongrác

Hírek - Növény

Chilei sivatagban tesztelt kukoricát dob piacra a Syngenta

Új szárazságtűrő kukoricahibrideket dob piacra Magyarországon a Syngenta. A növényeket a cég sivatagi körülmények között is tesztelte. A napraforgószektorban - ahol a Syngenta tavaly 55 százalékosra növelte részesedését - több új gyomirtó szert vezetnek be.
 
 

A chilei Atacama sivatagban is tesztelte a Syngenta azokat az új kukoricahibrideket, amelyeket 2018-tól a magyar piacra is bevezet - áll a társaság közleményében. Az új nemesítésű hibridek az alkalmazkodóképességben - a hő- és szárazságstressz tűrésben -, illetve a termőképességben térnek el a hagyományos hibridektől. A kukorica az időjárás változékonyságának kitett, biológiailag is nagy vízigényű növény, ezért az egyre gyakoribb aszályos évek vízhiánya érzékenyen érinti a hazai öntözés nélküli kukoricatermesztést - indokolta a lépést a cég.

A napraforgó ágazatban a Syngenta idén megújítja hagyományos gyomirtású szegmensét. A cég a napraforgónál tavaly 55 százalékra növelte piacvezető részesedését. A hazai termelők 2017-ben 2,84 tonnás termésátlagot értek el, miközben a világpiaci átlag 1,9 tonna volt.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu