Eláraszt bennünket az ukrán kukorica

agrarszektor.hu
Mintegy 27 millió tonna kukorica exportját tervezi Ukrajna a 2018-2019-es gazdasági évben. Az ukrán rekordtermés nagy részét az Európai Unióba, Kínába és Egyiptomba szállítják majd az ukrán cégek.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az ukrán kukoricatermelők eddig hektáronként 7,5 tonnás átlaghozamot értek el. Az ország azt tervezi, hogy a betakarított kukoricából 27 millió tonnát exportálni fog a 2018-2019-es gazdasági évben. Ennek az az oka, hogy Ukrajnában rekordtermés volt idén, az alacsony árak pedig segítik a vártnál gyorsabb szállítását a gabonának.

Jön az év egyik legnagyobb agráreseménye, az Agrárszektor Konferencia november 28-29-én. A konferencián szó lesz a búza és a kukorica 2018-as fajtakísérleteinek eredményeiről, a piaci értékesítési kilátásokról és a minőségbiztosítási követelményekről. A gazdák első kézből tájékozódhatnak arról, mely fajtákat érdemes vetniük és milyen hozamokra számíthatnak a különböző adottságú területeken? Mennyit fizetnek a vevők és milyen minőségi követelményeket támasztanak a terményekkel szemben? Ne hagyja ki a siófoki Agrárszektor Konferenciát november 28-29-én!

A külföldre exportált kukorica döntően az Európai Unióba, Kínába és Egyiptomba kerül majd. Ukrajna ugyanakkor bízott abban, hogy az Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelmi vita pozitív eredménnyel jár majd, és fellendíti az árpa-, valamint napraforgó-alapanyagú élelmiszerek Ázsiába irányuló exportját. 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?