2021. augusztus 1. vasárnap Boglárka

Hírek - Növény

Elszámoltatási kormánybiztos a Négy Mancs állatvédő egyesület ellen

Budai Gyula, elszámoltatási kormánybiztos vizsgálódik a Négy Mancs állatvédő szervezet háza táján - írja az mno.hu.
 
 

A legerőteljesebb kiváltó ok az alapítvány közvetlenül a magyar libatenyésztők ellen folytatott lejárató kampánya, illetve annak kérdéses finanszírozása. Az állatvédők elleni vizsgálatba bevonták a Fővárosi Főügyészséget is, amely szervezet jelenleg törvényességi vizsgálatot folytat, valamint az alapítvány gazdálkodásával kapcsolatos dokumentumokat ellenőrzi.

A legfőbb kérdés, hogy a Négy Mancs gazdálkodása megfelel-e a jogszabályoknak, illetve hogy tisztázni tudja-e a támogatások felhasználásának jogszerűségét. Vita tárgya az is, hogy a szervezet miből finanszírozta libatenyésztők elleni kampányát.

A Négy Mancs állatvédő alapítvány mintegy két hónappal ezelőtt támadást indított a magyar libatenyésztők ellen, s ezzel elérte, hogy a német Köln városában tartandó Kölnmesse élelmiszer-ipari szakkiállításról a szervezők a botrányoktól tartva kitiltsák a töméses hizlalásból származó termékeket.

A tiltást diszkriminatív, Európai Jogrenddel ellenkező mivolta miatt azóta visszavonták, de a libatenyésztők mégis jogi útra vitték az ügyet.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu