Elszámoltatási kormánybiztos a Négy Mancs állatvédő egyesület ellen

agrarszektor.hu
Budai Gyula, elszámoltatási kormánybiztos vizsgálódik a Négy Mancs állatvédő szervezet háza táján - írja az mno.hu.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A legerőteljesebb kiváltó ok az alapítvány közvetlenül a magyar libatenyésztők ellen folytatott lejárató kampánya, illetve annak kérdéses finanszírozása. Az állatvédők elleni vizsgálatba bevonták a Fővárosi Főügyészséget is, amely szervezet jelenleg törvényességi vizsgálatot folytat, valamint az alapítvány gazdálkodásával kapcsolatos dokumentumokat ellenőrzi.

A legfőbb kérdés, hogy a Négy Mancs gazdálkodása megfelel-e a jogszabályoknak, illetve hogy tisztázni tudja-e a támogatások felhasználásának jogszerűségét. Vita tárgya az is, hogy a szervezet miből finanszírozta libatenyésztők elleni kampányát.

A Négy Mancs állatvédő alapítvány mintegy két hónappal ezelőtt támadást indított a magyar libatenyésztők ellen, s ezzel elérte, hogy a német Köln városában tartandó Kölnmesse élelmiszer-ipari szakkiállításról a szervezők a botrányoktól tartva kitiltsák a töméses hizlalásból származó termékeket.

A tiltást diszkriminatív, Európai Jogrenddel ellenkező mivolta miatt azóta visszavonták, de a libatenyésztők mégis jogi útra vitték az ügyet.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?