2020. november 24. kedd Emma

Hírek - Növény

Erdészek figyelem! Fontos változás élesedett a kárbejelentésekkel kapcsolatban

Az erdészeti szakirányítóknak, és az erdőgazdálkodóknak érdemes fejben tartaniuk, hogy az erdővédelmi kárbejelentő lapokat a továbbiakban a Nemzeti Földügyi Központ részére kell megküldeni. Emellett a kapcsolódó kódjegyzék is kiegészült néhány tétellel, mutatjuk melyek ezek.
 
 

Ahogy arról korábban már tájékoztatást adtunk, a központi erdészeti igazgatási feladatokat 2019. július 1-től a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal helyett a Nemzeti Földügyi Központ (NFK) látja el. Ehhez kapcsolódó változás, hogy a 2020. évi erdővédelmi kárbejelentő lapokat már az NFK részére kell megküldeni az alábbiak szerint. Elektronikus úton a következő email címre: erdovedelem@nfk.gov.hu.

Hivatali kapun keresztüli az alábbi adatok megadásával:

 • Hivatal rövid neve: NFA
 • Hivatal teljes neve: Nemzeti Földügyi Központ
 • KRID: 223489318

Postai úton az alábbi levelezési címre: Nemzeti Földügyi Központ Erdészeti Főosztály, Budapest, 1277. Pf: 82.

A negyedéves észlelési időszakok és a hozzájuk tartozó bejelentési határidők nem változtak. A 2020 I. negyedéves – január-március közötti – észlelésekről az erdővédelmi kárbejelentő lap beküldési határideje továbbra is április 8. Emellett a bejelentők szakmai visszajelzései alapján változott, illetve kiegészült továbbá a kapcsolódó kódjegyzékben a károsítók listája. A bejelentéshez szükséges, aktualizált útmutató, nyomtatványok és segédletek az NFK honlapján (www.nfk.gov.hu) érhetők el. Kérdést, észrevételt az erdovedelem@nfk.gov.hu e-mail címen fogadnak.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020 online

  10 órányi szakmai programmal és több mint 50 előadóval

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu