Esővel csap le a hidegfront az országra: mutatjuk, hova, mikor érkezik a csapadék

Esővel csap le a hidegfront az országra: mutatjuk, hova, mikor érkezik a csapadék

MTI
Nem csak lehűlésre, esőre is számítani kell a hétvégén érkező hidegfront nyomán - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) országos, középtávú előrejelzéséből.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Pénteken többórás napsütés várható, majd késő délután északnyugat felől erősebben is megnövekszik a felhőzet. Délutánig legfeljebb néhol fordulhat elő csapadék, majd délutántól északon, északnyugaton, valamint a keleti határszélen alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A szél nagy területen lesz élénk, zivatarok környezetében átmenetileg erős lökések is lehetnek. A minimumok 15 és 21, a maximumok 32 és 37 fok között alakulnak.

Szombaton érkezik a markáns hidegfront, amelynek nyomán nyugat felől átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, és sokfelé várható eső, zápor, zivatar. A front érkezése előtt délelőtt a keleti megyékben süthet ki több órára a nap, illetve a felhőzet csökkenését követően Nyugat-Magyarországon lehet némi napsütés. A légmozgás élénk, erős, zivatarokban viharos lehet. A hajnali 16-22 fokról többnyire 26-34 fokig melegszik fel a levegő, de Nyugat-Magyarországon néhol ennél pár fokkal kevesebb is lehet.

Vasárnap a keleti területeken még többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar, másutt többórás napsütés várható. Sokfelé megerősödik, a középső országrészben és a Dunántúlon viharossá fokozódik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 13 és 19, a csúcsérték 22 és 28 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?