2021. április 15. csütörtök Anasztázia, Tas

Hírek - Növény

Ez az óriási üvegház olyan hosszú, mint tíz focipálya (videó)

Mintegy 150 millió paradicsomot termelnek évente egy brit üvegházban speciális LED lámpák, és méhek segítségével. A növények egy kilométer hosszan helyezkednek el, amely tíz focipálya hosszméreténk felel meg.
 
 

Az Egyesült Királyság egyik legmodernebb üvegháza és egyben paradicsomültetvénye is Suffolkban található - írja a bbc.com. A körülbelül 250 ezer paradicsomnövényből álló ültetvényből évente csaknem 150 millió darab paradicsomot állítanak elő. Az üvegázban a természetes fényt speciális piros LED lámpás megvilágítással kombinálják, a virágok beporzását pedig méhek segítik. Az üvegház építése 30 millió fontból, azaz mintegy 11 milliárd forintnak megfelelő összegből valósult meg. A létesítményben a növények egy kilométer hosszan helyezkednek el akkora területen, amely körülbelül tíz focipálya hosszának felel meg. A tervek szerint az első termések február végén kerülnek majd a brit szupermarketekbe.

 

Közeleg az évkezdet egyik legjelentősebb agráreseménye, a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencia. Tudni akarja, hogyan juthat hozzá az idei agrártámogatásokhoz és mennyi támogatást igényelhet? Hogyan változik a minden gazdálkodót érintő hazai földügyi szabályozás? A legfontosabb támogatási, jogszabályi és piaci változásokról kaphat fontos szakmai és gyakorlati információkat a szakpolitika, a közigazgatás és az üzleti élet csúcsvezetőitől, illetve első számú döntéshozóitól a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencián.

 

A brit üvegházról az alábbi videó készült:

 

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu