2020. augusztus 10. hétfő Lőrinc

Hírek - Növény

Ez hihetetlen! - Idén 20 ezer forintnál is többe kerül a görögdinnye

Japán importra szorulunk.
 
 

Illetve szorulnánk, ha japán kockadinnyére fájna a fogunk. Megkezdték ugyanis az idei első kockaformájú görögdinnyék kiszállítását a Japán nyugati részén fekvő Kagava kormányzóságban, Zencudzsi városban - tudósít az MTI.

A 10 ezer jenbe (22 ezer forint) kerülő dinnyéket főleg áruházak és zöldségboltok vásárolják dekorációs célra. A "díszdinnye" fogyasztásra alkalmatlan, ugyanis éretlenül szedik le. A kockadinnyék minden oldala 18 centiméter széles, ritka formájukat úgy nyerik, hogy szögletes műanyag konténerekben nevelik őket.

Japánban - mint az köztudott - nem a kockadinnye az egyetlen bizarr dolog, és a szigetország növénytermesztőinek még dinnyefronton sem ez a legfurább vívmánya. Japán a hazája ugyanis az arc formájú, a szív alakú és a trapéz alakú dinnyének is.

A szögletes görögdinnye újabban külföldön is egyre népszerűbb, Kanadából például idén 100 darabra érkezett megrendelés még a szezonkezdet előtt. A különlegességet negyven éve kezdték termelni Japánnak ezen a vidékén. Idén július közepéig várhatóan 400 darabot szállít le hat környékbeli termelő.

A dinnyeügyekkel mi magyarok különösen sokat foglalkozunk - dinnyekartell, "dinnye kerekasztal", dinnyemarketing. De vajon gondolt-e már arra, hogy egyébként mitől is görög a görögdinnye? A szavazás után kiderül!


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Sustainable World 2020

  A Portfolio első zöld konferenciája - a jövő vállalatainak

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu