Ez hihetetlen! - Idén 20 ezer forintnál is többe kerül a görögdinnye

agrarszektor.hu
Japán importra szorulunk.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Illetve szorulnánk, ha japán kockadinnyére fájna a fogunk. Megkezdték ugyanis az idei első kockaformájú görögdinnyék kiszállítását a Japán nyugati részén fekvő Kagava kormányzóságban, Zencudzsi városban - tudósít az MTI.

A 10 ezer jenbe (22 ezer forint) kerülő dinnyéket főleg áruházak és zöldségboltok vásárolják dekorációs célra. A "díszdinnye" fogyasztásra alkalmatlan, ugyanis éretlenül szedik le. A kockadinnyék minden oldala 18 centiméter széles, ritka formájukat úgy nyerik, hogy szögletes műanyag konténerekben nevelik őket.

Japánban - mint az köztudott - nem a kockadinnye az egyetlen bizarr dolog, és a szigetország növénytermesztőinek még dinnyefronton sem ez a legfurább vívmánya. Japán a hazája ugyanis az arc formájú, a szív alakú és a trapéz alakú dinnyének is.

A szögletes görögdinnye újabban külföldön is egyre népszerűbb, Kanadából például idén 100 darabra érkezett megrendelés még a szezonkezdet előtt. A különlegességet negyven éve kezdték termelni Japánnak ezen a vidékén. Idén július közepéig várhatóan 400 darabot szállít le hat környékbeli termelő.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?