Ez nem vicc! Több mint 10 fok különbség lesz ma az ország északi és déli régiói között

agrarszektor.hu
Habár az ország nagyobb részén többórás napsütésre kell készülni szerdán, északon tartósan borult, ködös vidékek is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10-16 fok között várható, de a napsütéstől mentes tájakon mindössze 5-8 fok közötti értékek valószínűk.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Szerdán az ország nagyobb részén a változó mennyiségű fátyolfelhőzet mellett többórás szűrt napsütésre van kilátás - írja a met.hu. Ugyanakkor az Északi-középhegység közvetlen környezetében, a főváros térségében, valamint a Fertő környékén is lehetnek tartósan borult, ködös vidékek, éjszaka pedig nagyobb területre terjedhet ki a köd. A ködös tájakon jelentéktelen szitálás előfordulhat. Délelőtt még többfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon néhol megerősödik a déli, délnyugati szél, majd a nap második felében fokozatosan mindenütt mérséklődik a légmozgás. 

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 9 fok között alakul, de az északi völgyekben néhol fagyhat, míg a Kisalföldön ennél enyhébb idő lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 16 fok között várható, de a tartósan borult tájakon csupán 5, 8 fok valószínű, ugyanakkor a déli, délnyugati határ mentén ennél melegebb is lehet.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03