2020. május 28. csütörtök Emil, Csanád

Hírek - Növény

Felszámolási határozat a Gyulai Húskombinát Zrt. ellen

Budapesti beszállító cég indított felszámolási eljárást a Gyulai Húskombinát ellen kiegyenlítetlen tartozása miatt. A határozat nem jogerős, 15 nap áll rendelkezésre a fellebbezéshez.
 
 

A Gyulai Törvényszék nem jogerős végzéssel elrendelte a Gyulai Húskombinát Zrt. felszámolását kedden. Zámbori Tibor, a Gyulai Törvényszék elnökhelyettese szerint a cég elismerte tartozását, fizetési halasztást azonban nem kért, így a testület megállapította annak fizetésképtelenségét, majd elrendelte a felszámolást. A végzés ellen 15 napon belül lehet fellebezést beadni, ha ez nem történik meg, a végzés jogerőre emelkedik.

A felszámolási keresetet egy budapesti beszállító nyújtotta be, miután a húsipari cég többszöri megkeresésre sem egyenlítette ki szállítói tartozását. A Gyulai Törvényszék ideiglenes vagyonfelügyelőt rendelt ki a keresetet benyújtó cég kérésére, így ezentúl csak annak jóváhagyásával tehet vagyonával kapcsolatos jognyilatkozatokat a cég. A Gyulai Húskombinát Zrt. stratégiailag kiemelt jelentőségű cég, így egy esetleges eljárás során csak az állami felszámoló, vagyis a Hitelintézeti Felszámoló Nonprofit Kft. járhat el.

 

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu