2022. augusztus 14. vasárnap Marcell

Hírek - Növény

Fontos útmutató jelent meg a Natura 2000 gyepterületen gazdálkodók számára

A Természetközeli gazdálkodási gyakorlatok útmutatója címmel jelent meg egy gyepgazdálkodási útmutató, amely speciálisan a Natura 2000 gyepterületeken végzett megfelelő gazdálkodáshoz nyújt segítséget. A kötetből megismerhetjük a Natura 2000 hálózatra vonatkozó jogi hátteret, valamint az egyes gazdálkodási előírások, illetve megkötések mögötti szakmai hátteret is.
 
 

Magyarország területének közel kétharmada mezőgazdasági művelés alatt áll, ennek 15%-a, mintegy 795 ezer hektár gyepterület - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). Ennek a 60%-a pedig a Natura 2000 hálózathoz tartozik, vagyis fokozott védelmet élvez és csak speciális jogszabályokban meghatározott feltételek betartásával lehet mezőgazdasági tevékenységet folytatni rajtuk. A Natura 2000 hálózathoz tartozó gyepterületekre vonatkozó külön szabályokról jelent meg most egy kiadvány a „Túzok határon átnyúló védelme Közép-Európában” című LIFE projekt keretén belül.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

A Természetközeli gazdálkodási gyakorlatok útmutatója címet viselő kötetből megismerhetjük a Natura 2000 hálózat természetvédelmi jelentőségét, kijelölésének okait, a vonatkozó jogi hátteret, valamint az egyes gazdálkodási előírások, illetve megkötések mögötti szakmai hátteret. A kiadvány közérthető nyelven, sok példával és magyarázó ábrával és praktikus tanáccsal segíti a Natura 2000 gyepterületen gazdálkodókat, valamint mindazokat is, akik természetközelibbé szeretnék átalakítani a gyepgazdálkodásukat. A kiadvány ingyenesen letölthető erről a linkről.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2022

  Az év legkiemelkedőbb agráreseménye a hazai szereplőknek!

  Sustainable World 2022

  Ismét jön a fenntarthatósági konferencia szeptember 6-án!