Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.10. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.10. hétfő

agrarszektor.hu
Többnyire erősen felhős idő várható átmeneti elvékonyodásokkal, felszakadozásokkal, majd késő délután északnyugat felől határozott felhőzet-csökkenés kezdődik - derül ki az Agrárszektor hétfői (2020.02.10.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2020.02.10.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2020.02.10.) napon.

2020.02.10. hétfő: Többnyire erősen felhős idő várható átmeneti elvékonyodásokkal, felszakadozásokkal, majd késő délután északnyugat felől határozott felhőzet-csökkenés kezdődik. Kora délutánig főként az ország északi felén szórványosan, majd másutt is, és immár nagy területen várható eső, zápor, a Dunántúlon egy-egy zivatar is kialakulhat. A délnyugati szél többfelé viharossá fokozódik, délután északnyugatira, nyugatira fordul, de erejéből nem veszít. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között várható, de nyugaton egy-két fokkal melegebb, északkeleten hidegebb lehet. Késő estére 3, 9 fok közé hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Hétfő hajnalban nyugaton és északon, napközben már országszerte számíthatunk esőre, záporra, délnyugaton zivatarra is kialakulhat, emiatt vizesek, csúszósak lesznek az utak. Hajnalban még csak a Dunántúlon, napközben már sokfelé számíthatunk iránytartást nehezítő széllökésekre.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hétfő reggelig meleg-, utána hideg fronthatás várható. Ez fejfájást, fáradtságérzetet, nyugtalan alvást okozhat. Napközben migrénes, görcsös rohamok is elkaphatnak bennünket.

A következő napok várható időjárása

2020.02.11. kedd: Éjszaka átmenetileg újra megnövekszik a felhőzet, ekkor és a reggeli órákban még több helyen lehet eső, a Dunántúlon akár zivatar is. A hegyekben havas eső is előfordulhat. Napközben már csökken a felhőzet, délután felhőátvonulásokra és kisebb záporokra számíthatunk, néhány órára mindenhol kisüthet a nap. Az északnyugatira forduló szelet nagy területen viharos, az északi megyékben erősen viharos lökések kísérhetik (lásd figyelmeztető térkép), a délnyugati országrészben lehet a leggyengébb a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között valószínű.

2020.02.12. szerda: Általában többórás napsütés valószínű, de az ország délnyugati kb. harmadán-felén erősen felhős lesz az ég, és éjjel még csak a határszélen, később már nagyobb területen is eleredhet az eső. Csekély eséllyel ugyan, de síkvidéken is előfordulhat havas eső. A nyugatias szelet főként az Észak-Dunántúlon és a főváros térségében erős, időnként viharos lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 12 fok között valószínű.

Friss híreink:

Egy használt akku végzett volna a 46 angus marhával?
Egyelőre nem tudni, hogy valamelyik rosszakarója mérgezte-e meg a biogazda teljes marhaállományát, vagy egy szerencsétlen véletlen okozta a bajt. Van néhány gyanús körülmény.

Visszatér a rossz idő: viharos széllökésekkel és esővel kezdődik a hét
Ismét eső és erős széllökések várhatóak a hét elején, főként Észak-Dunántúlon. A talaj még nedves a múlt heti csapadéktól, és bár a hétvégi meleg sokat szárított rajta, ma ismét átázik. Felső rétegének hőmérséklete az ország nyugati felében már a pozitív hőmérsékleti tartományban van.

Megbukott a DNS-teszten a tolvaj, mármint a borjú DNS-tesztjén
Először fordult elő az Egyesült Királyságban, hogy a rendőrség egy ellopott üszőborjú DNS-vizsgálati eredményeit használta fel bizonyítékként egy büntetõügyben.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?