Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.05.22. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.05.22. péntek

agrarszektor.hu
Túlnyomóan napos idő várható jellemzően kevés gomoly- és fátyolfelhővel - derül ki az Agrárszektor pénteki (2020.05.22.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2020.05.22.) napon!

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2020.05.22.) napon.

2020.05.22. péntek: Túlnyomóan napos idő várható jellemzően kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Csapadék estig nem lesz. Élénk északias szél csak a Dunától keletre lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 20 és 23 fok között valószínű, de az északkeleti határvidéken kissé hűvösebb lehet. Késő estére 10 és 16 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Gyenge hideg fronthatás miatt előfordulhat fejfájás, szédülés. Ingadozhat a vérnyomás. Sok helyütt erős lesz az ultraibolya sugárzás.

A következő napok várható időjárása

2020.05.23. szombat: Felhős idő valószínű, az ország nagy részén csak rövidebb vagy szűrt napsütés várható. A Dunántúlon és esetleg az északi megyékben lehet gyenge eső, majd késő este az érkező hidegfronthoz kötődve a Kisalföldön már zivatarok is kialakulhatnak. Késő estig többnyire mérsékelt délies szélre számíthatunk, ezt követően viszont északnyugaton már viharossá fokozódhat az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 24 fok között várható, délnyugaton lesz a melegebb.

2020.05.24. vasárnap: Éjszaka, reggel zárt felhőzet vonul át az ország fölött esővel, de az ég is döröghet. Reggeltől északnyugat felől csökkenni kezd a felhőzet, szűnik a csapadék. A déli óráktól a gomolyfelhős, napos időben már csak helyenként valószínű zápor. Az északnyugati, északi szelet erős, a Dunántúl egy részein főként éjjel viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között várható.

Friss híreink:

Koronavírus: újabb intézkedésekkel segítik a magyar gazdálkodókat
A napokban a Gazdaságvédelmi Akcióterv keretein belül a korábbi intézkedéseket követően újabb, a hazai agrárvállalkozások számára segítséget nyújtó intézkedés született, megjelent ugyanis az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVHGA) Krízis Agrárgarancia Programja - tájékoztatta az Agrárszektort Herczegh András, a cég ügyvezető igazgatója. Mint mondta, az új konstrukció részeként az alapítvány a mikro-, kis- és középvállalkozások, köztük az őstermelők és családi gazdálkodók ügyleteihez 2020. december 31. napjáig 90%-os készfizető kezességet is vállal. Az ügyvezető igazgatóval többek között arról beszélgettünk, hogy a koronavírus-válság alatt milyen kedvezményes finanszírozási lehetőségek közül választhatnak a hazai agrárvállalkozások.

Friss részletek a 25 milliárd forintos mezőgazdasági és élelmiszeripari mentőcsomagról
Az Agrárminisztérium - a jelenleg is elérhető támogatási formák mellett - a Gazdaságvédelmi Alap által biztosított 25 milliárd forintnyi többletforrás felhasználásával több olyan támogatási konstrukciót hirdet meg, amelyek segítik a mezőgazdasági termelőket, termelői szervezeteket és élelmiszeripari vállalkozásokat a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak kezelésében - közölte Nagy István agrárminiszter.

Minden eddiginél okosabb robotokkal árasztanák el a termőföldeket a dánok
Okosabbá tennék a mezőgazdasági robotokat a dán szakemberek. Az Open Deep Learning Toolkit for Robotics (OpenDR) névre keresztelt projekt célja az, hogy egy új moduláris, nyílt és nem védjegyezett “általános" mesterséges intelligencia eszköztárat fejlesszenek ki, amely a robotok alapvető funkcióit javítja.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?