Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.07.12. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.07.12. vasárnap

agrarszektor.hu
Keleten is csökken a felhőzet, eleinte a Tiszántúlon még eshet, majd ott is eláll az eső - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2020.07.12.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2020.07.12.) napon!

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2020.07.12.) napon.

2020.07.12. vasárnap: Keleten is csökken a felhőzet, eleinte a Tiszántúlon még eshet, majd ott is eláll az eső. Napközben gomolyfelhős, napos idő lesz többórás napsütéssel, a középső országrészben néhol zápor előfordulhat, másutt csapadék nem lesz. Az északi, északkeleti szél többfelé megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között alakul. Késő estére 13 és 19 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Megszűnő hidegfronti hatásra számíthatunk, emiatt egyeseknél fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet.

A következő napok várható időjárása

2020.07.13. hétfő: A sok napsütés mellett nappali gomolyfelhő-képződésre, kevés fátyolfelhőre, csapadékmentes időre számíthatunk. Az északi szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7, 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22, 26 fok között alakul.

2020.07.14. kedd: A sok napsütés mellett nappali gomolyfelhő-képződésre, kevés fátyolfelhőre, csapadékmentes időre számíthatunk. Az északkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6, 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 27 fok között alakul.

Friss híreink:

Ez most a nyaralók kedvenc piaca Magyarországon: tömegek járnak ide naponta
Az egyik legcsendesebb település a Balaton partján a mintegy kétezer állandó lakosú, az igazi falusi környezetet őrző Balatonszárszó. A tóparttól mintegy száz méterre, a település központjában tavaly avatták fel a fedett piacot. Most, főszezonban, minden délelőtt élénk itt a forgalom, tizenhét asztalon kínálnak helyi terményeket és termékeket az ott élő és a környékbeli gazdák.

Kegyetlen drágulás a magyar piacokon: ez a gyümölcs kétszer annyiba kerül, mint tavaly
Akár 1300 forintot is elkérhetnek egy kilogramm magyar cseresznyéért a Budapesti Nagybani Piacon, ami közel kétszerese a tavalyi 600-720 forintos kilogrammonkénti árnak. A hazai kajszi is drágult idén, 900 forintba kerül most egy kilogramm magyar gyümölcs. A szezonális zöldségek, mint a paradicsom, vagy a legtöbb káposztaféle ára ugyanakkor csökkent az utóbbi hetekben, így jellemzően a 2019-es átlagárak alatt vannak.

Talajművelés felsőfokon: a legprofibb gazdák már ezzel az eszközzel kultivátoroznak
A precíziós mechanikai gyomirtásban élen járó angol Garford Farm Machinery háromrészes, sorközművelő kultivátort fejlesztett ki azoknak a gazdáknak, akik szeretnének egy nap alatt minél több munkát elvégezni a földeken. A Multi-Section Inter-Row névre keresztelt, több részből álló, vezérelt sorközművelő kultivátor három egyedi egységet változtat egy olyan felszereléssé, amelyek mindegyik részét külön-külön irányítja a Garford Robocrop okos érzékelési rendszere.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?