Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.01.22. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.01.22. péntek

agrarszektor.hu
A fátyolfelhőzet napközben átmenetileg nagyobb területen is megvastagodhat, de némi szűrt napsütésre - a tartósan borult északkeleti részek kivételével - szinte mindenhol számíthatunk - derül ki az Agrárszektor pénteki (2021.01.22.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2021.01.22.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2021.01.22.) napon.

2021.01.22. péntek: A fátyolfelhőzet napközben átmenetileg nagyobb területen is megvastagodhat, de némi szűrt napsütésre - a tartósan borult északkeleti részek kivételével - szinte mindenhol számíthatunk. Kisebb eső, záporeső legnagyobb eséllyel az Északi-középhegység, illetve Észak-Alföld tágabb környezetében valószínű, de szemerkélő eső máshol is előfordulhat. Emellett estétől délnyugaton, nyugaton is megvastagodhat a felhőzet, és ekkor már arrafelé is előfordulhat gyenge csapadék. Sokfelé lesz erős, főleg a Dunántúlon helyenként viharos a déli, délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 17 fok között valószínű, de elsősorban az Északi-középhegység térségében helyenként ennél több fokkal hidegebb is lehet. Késő estére általában 2 és 10 fok közé hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Az ország döntő részén csak az erős, a Dunántúlon több helyen viharos délnyugati szél okozhat iránytartási problémákat. Hajnalban az északkeleti megyékben lehetnek vizes, csúszós útszakaszok is.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A magasban melegedés zajlik, így melegfront jellegű panaszok jelentkezhetnek. Fejfájás, vérnyomás-ingadozás lehet jellemző panasz.

A következő napok várható időjárása

2021.01.23. szombat: Nagyrészt erősen felhős vagy borult időre számíthatunk. Több-kevesebb szűrt napsütés főleg az ország délkeleti felén valószínű. Kezdetben szórványosan, délutántól a Dunántúlon, estétől keleten is többfelé várható eső, zápor. A Dunántúlon egy-egy zivatar sem kizárt. A Kisalföldön, az Alpokalján és a Bakonyban estefelé helyenként havas eső, hó válthatja az esőt. A jellemzően déli szél élénk, több helyütt erős lesz, de a Dunántúl északnyugati vidékein átmenetileg északnyugatira fordulhat a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9 fok között alakul, északkeleten lesz a hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között valószínű, de északnyugaton, illetve az Északi-középhegység térségében 6, 9 fok is lehet.

2021.01.24. vasárnap: Az átmeneti éjszakai felszakadozást, csökkenést követően napközben egyre többfelé beborul az ég. Sokfelé számítani kell csapadékra: eleinte főleg esőre, melyet a nap folyamán nyugat felől egyre több helyen havas eső, havazás válthat fel. A reggeli órákban a Dunántúlon néhol ónos eső sem kizárt. A délnyugati, majd a Dunántúlon az északnyugatira forduló szél sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 11 fok között alakul, északnyugaton lesz a hidegebb, délkeleten az enyhébb idő.

Friss híreink:

Megtudtuk: így fejleszti a sertéstelepeit Magyarország egyik leggazdagabb embere
Rengeteg beruházást vitt véghez az elmúlt tíz évben a Csicsó Pig Kft. Magyarországon - tudta meg az Agrárszektor Claessens Christophe-tól, a Csicsó Pig Kft. ügyvezető igazgatójától. A szakember emellett beszámolt a cégcsoport legutolsó nagy beruházásáról, és beszélt a jövőbeli terveikről is.

Bérelt földeken kezdte, ma negyvenhektáros birtoka van: elárulta titkát a felcsúti gazda
December 23-án este fél tizenegyig kolbászt töltött a nemrégiben kialakított kis élelmiszert-előállító helyiségében Fridman Gábor felcsúti őstermelő. Két leánykája segített neki. Egy mázsányi mennyiség készült el ezen a napon, ennyi volt a megrendelés a szilveszteri-újévi időszakra. A kuncsaft kívánsága pedig parancs az élelmiszer-előállítással is foglalkozó gazdának.

Ezek most a legjobb szilvapálinkák Magyarországon: itt a toplista!
Nyolc magyar szilvapálinka kapott minősítést 2020-ban a Nemzeti Pálinkakiválóság Programban, és került be a Pálinkakiválóságok Könyvébe. A legjobb szilvapálinkák közül egy, az Árpád és Vadász Pálinka tétele megkapta a Top Pálinkakiválóság címet, a másik hét főzde pálinkáját pedig a Pálinkakiválóságok közé választották.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?