Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.03.20. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.03.20. szombat

agrarszektor.hu
Közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, és szórványosan, elsősorban ismét a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén lehet hózápor, havaseső-zápor, zápor, utóbbi területen egy-egy zivatar is kialakulhat - derül ki az Agrárszektor szombati (2021.03.20.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2021.03.20.) napon!

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2021.03.20.) napon.

2021.03.20. szombat: Közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, és szórványosan, elsősorban ismét a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén lehet hózápor, havaseső-zápor, zápor, utóbbi területen egy-egy zivatar is kialakulhat. A Dunántúlon megélénkül, néhol megerősödik az északi szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 8 fok között alakul. Késő estére -3 és +3 fok közé csökken a hőmérséklet.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Szórványosan fordulhat elő záporos jellegű vegyes halmazállapotú csapadék (zápor, hózápor, havas eső zápor), emiatt átmenetileg vizes, csúszós útszakaszokra is számítani kell. A Dunántúlon ismét megerősödik az északi szél, ez ott iránytartási problémákat okozhat.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Front nincs felettünk, de a magasban hidegebb levegő áramlik fölénk, ezért hidegfront jellegű változásokat tapasztalhatunk, fejfájás, migrén, nehézkes gondolkodás, vérnyomás csökkenése jelentkezhet.

A következő napok várható időjárása

2021.03.21. vasárnap: Általában többórás napsütésben lesz részünk, de a délkeleti, déli tájakon előfordulhatnak felhősebb körzetek, illetve délutántól északnyugat felől szakadozott frontfelhőzet húzódik fölénk. Helyenként - nagyobb eséllyel északnyugaton - kialakulhat zápor, hózápor. Az északnyugati, északi szél sok helyen megélénkül, a Dunántúl nyugati részén meg is erősödik. A csúcshőmérséklet 5 és 10 fok között valószínű.

2021.03.22. hétfő: Szakadozott frontfelhőzet lesz felettünk, majd a nap második felében az ország nagy részén gomolyfelhős, napos idő valószínű. Helyenként zápor, hózápor is előfordulhat. Az északi szelet nagy területen kísérik erős, a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten olykor viharos lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +2 és -5 fok között várható. A maximum-hőmérséklet 5 és 10 fok között valószínű.

Friss híreink:

Itt a nagy gyomkalauz: így irthatod ki a legagresszívabb gazokat a kertedből
A különböző gazokkal bizony nem egyszerű szembe szállni, sőt, vannak olyan gyomnövények, amiket szinte lehetetlen kiirtani. Az úgynevezett agresszív fajokra érdemes különösen odafigyelni, hiszen megfojtják a saját kertünkben termesztett növényeket is. Az alábbi útmutató segítségével viszont a kár és a bosszúság is megelőzhető, valamint könnyen beazonosíthatóak lesznek a gyomok és felvehetjük velük a harcot.

Felszólították a vezető élelmiszeripari vállalatok az uniót - Nem akármit követelnek
Napjaink egyik fontos kérdése, hogy a mezőgazdasági és az állattartási módszerek környezeti és etikai szempontból is fenntarthatóak legyenek. Ennek érdekében fontos lépést tettek a napokban a vezető élelmiszeripari vállalatok: közösen írtak egy levelet az Európai Bizottságnak és az Európai Parlament képviselőinek, melyben felszólították őket a ketrecek mezőgazdasági használatának fokozatos megszüntetésére, kezdve a tojótyúkok ketrecben tartásával.

Ezermilliárdok jönnek a magyar vidék fejlesztésére - Mit lépnek erre a bankok?
Rengeteg pénz, ezer milliárdok érkeznek a következő években a magyar vidék fejlesztésére, ez pedig jelentősen felerősítheti a bankok szerepét az agráriumban - hangzott el a Portfolio Agrár Klubon. A bankszektor felkészült arra, hogy látványosan megnő majd a hiteligény, és akár 3-4 szer nagyobb szükség lesz rájuk, ráadásul a mostani feltételek, az alacsony kamatok mind kedveznek ahhoz, hogy megfelelő forrásokhoz jussanak a mezőgazdaság és az élelmiszeripar szereplői.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03