Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.06.13. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.06.13. vasárnap

agrarszektor.hu
Észak felől csökken a felhőzet, a csapadék a keleti és a déli országrészre szorul vissza, majd megszűnik - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2021.06.13.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2021.06.13.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2021.06.13.) napon.

2021.06.13. vasárnap: Észak felől csökken a felhőzet, a csapadék a keleti és a déli országrészre szorul vissza, majd megszűnik. A nap nagy részében kevés gomolyfelhőre és sok napsütésre van kilátás, futó zápor ekkor már csak elvétve - főként a Tisza vonalában és a Bükk térségében alakulhat ki. Az északi, északnyugati szelet nagy területen kíséri erős, olykor viharos széllökés.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 22 és 27 fok között várható, de északkeleten néhol csak 20, 21 fok lesz.
Késő estére 14, 19 fokra hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Szombat éjszaka hidegfront vonul át, legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. A reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges.
Tartós álmosságérzés is jelentkezhet.

A következő napon várható időjárás

2021.06.14. hétfő: A reggeli nagyrészt derült időt követően gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, amelyből a Dunántúlon nem várható csapadék, de keletebbre haladva növekvő eséllyel - a Tiszántúlon és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében már elszórtan - alakulhat ki záporeső. Az északi szél élénk, sokfelé erős lesz. A hőmérséklet hajnalban 7, 14, délután 22, 26 fok között valószínű.

Friss híreink:

Íme a titok: így lehet egész nyáron át pompázó virágoskerted az erkélyen
Szereted a virágokat és szívesen termesztenéd őket, de nincsen kerted? Semmi gond! Nem muszáj hatalmas udvarunknak lennie ahhoz, hogy szebbnél szebb növények díszítsék az otthonunkat. Ha van egy kis erkélyed, már nyert ügyed van! Csak kövessük az alábbi tippeket, és ne hagyjuk, hogy a kerthiány megakadályozzon minket abban, hogy gyönyörű virágokat neveljünk!

Filléres trükk, ami tényleg működik: így vedd fel a harcot a kártevők és a gyomok ellen
Sok fejfájást okozhatnak a kártevők a kertünkben, ám fontos lenne, hogy ilyenkor ne nyúljunk azonnal a különféle rovarirtó,- vagy más kémiai szerekért, hiszen számos olyan megoldás is létezik, melyek rendkívül hatékonyak, és még csak a környezetünket sem kell károsítani velük. Az különféle illóolajok például ideálisak erre a célra, sőt, még akár a beporzókat is csalogathatjuk velük az udvarunkra. Bátran használhatjuk a veteményesben őket, a házi permetezőszert gyerekjáték lesz elkészíteni, az eredmény pedig magáért fog beszélni!

Őrület, ami a piacokon zajlik: ennyibe kerül most a magyar cseresznye és szamóca
Késéssel, de megjelentek a hazai korai cseresznyefajták a Budapesti Nagybani Piac kínálatban, amelyeket kilogrammonként 1100-1400 forintos leggyakoribb áron értékesítettek. A gyümölcs tavalyi ára a 22. héten kilogrammonként 800-1000 forint között mozgott, jól látszik tehát, hogy idén jóval drágábban árulják. A hazai szamóca termelői ára a 14-22. hetek átlagában 10 százalékkal emelkedett (2467 forint/kilogramm) az elmúlt év azonos időszakának átlagárához képest.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?