2021. szeptember 18. szombat Diána

Hírek - Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.07.12. hétfő

Az ország döntő részén többórás vagy sok napsütésre lehet számítani - derül ki az Agrárszektor hétfői (2021.07.12.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2021.07.12.) napon.
 
 

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2021.07.12.) napon.

2021.07.12. hétfő: Az ország döntő részén többórás vagy sok napsütésre lehet számítani. Ugyanakkor északon gyakran lesz erőteljes a gomolyfelhő-képződés, az Északi-középhegységben és környékén több helyen valószínű zápor, zivatar. Másutt elszórt jelleggel várható csapadék, sőt a Dunántúl nyugati és déli megyéiben nem is valószínű. A szél csak zivatarok körül lehet átmenetileg erős vagy viharos.

A hőmérséklet kora délután 27 és 34 fok között valószínű, a Tiszántúlon lesz a legmelegebb.
Késő estére 18 és 25 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nincs. Tovább folytatódik a záporokkal, zivatarokkal tarkított meleg, fülledt idő. Ebben az időjárási helyzetben főleg légzési nehézségek, szédülés, fejfájás, levertség a leggyakrabban előforduló tünet.

A következő napon várható időjárás

2021.07.13. kedd: Általában sok napsütés várható. Az ország északkeleti harmadán lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés. A nap második felében nyugat felől fátyolfelhők is érkezhetnek. Főleg az északkeleti területeken valószínű szórványosan zápor, zivatar. Többfelé megélénkül, néhol megerősödik a délkeleti szél. Zivatarban viharos lökések is lehetnek. Délutánra 32 és 37, az északkeleti tájakon 28 és 31 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Friss híreink:

Elkerülhetetlen a magyar agrárium átalakulása: ezt rengeteg gazdának meg kell lépnie
A 21. század újabb és újabb kihívások elé állítja az egész világot, melyekre hatékonyan és gyorsan kellene reagálni. Ilyen például a klímaváltozás okozta negatív hatásokhoz történő igazodás, a mezőgazdaságban pedig megkerülhetetlenné és elengedhetetlenné vált az öntözésfejlesztés. Ahhoz, hogy a magyar agrárium a versenyképességét fenntartsa, nélkülözhetetlen lesz a termőföldek öntözése. Felmerülhet bennünk a kérdés, hogyha ennyire fontos a locsolás, akkor hogy lehet az, hogy Magyarországon az öntözött felület alig 2 százalékot tesz ki a művelt terület arányához viszonyítva? Erre kerestük most a válaszokat, amik nem minden esetben olyan egyértelműek, mint azt gondolnánk.

Nem álom többé? Így aratna egy szezonban háromszor az élelmes brazil gazda
Ambíciózus, de nem lehetetlen célt tűzött ki maga elé egy brazil gazda. Antonio Luís Revolta azt tervezi, hogy a birtokán levő okos öntözési rendszer eredményeinek igazolása után egyetlen szezon alatt háromszor fog szóját betakarítani a birtokán. Ehhez technikai támogatást kapott a Coopercitrus nevű szövetkezettől, hogy felkészülhessen a projektre és hogy beszerezhesse a csúcstechnológiás öntözőberendezéseket.

Így turbózzák fel a növényeket a profik: ezzel a módszerrel garantáltan jó lesz a szüret
Külföldi mintára pár éve Magyarországon is beépült a köztudatba a biostimulátor tartalmú műtrágyák és lombtrágyák fogalma. Bebizonyította, hogy a szántóföldi kultúrákban nem csak hogy megállja a helyét, de már-már szükség is van rá. Sokan nem is gondolnák, de a kertészeti kultúrákban is legalább olyan jelentősége van ezeknek a szereknek mint a szántóföldön, hiszen nem csak a termés minőségét, de a mennyiségét is befolyásolhatjuk velük!


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu