Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.07.15. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.07.15. csütörtök

agrarszektor.hu
A nap első felében az Alföldön és az Északi-középhegység területén várható többfelé zápor, zivatar - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2021.07.15.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2021.07.15.) napon.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2021.07.15.) napon.

2021.07.15. csütörtök: A nap első felében az Alföldön és az Északi-középhegység területén várható többfelé zápor, zivatar. Ezek száma délelőtt átmenetileg csökken, majd délután ismét nő, és ekkor már főleg a Tiszántúlon kell záporokra, zivatarokra készülni. Néhol hevesebb zivatar is lehet, amelyeket felhőszakadás, jégeső is kísérhet. Másutt csak kevés fátyol- és gomolyfelhő zavarhatja a sok napsütést. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás, csak zivatarokban lehet átmeneti szélerősödés.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 27 és 33 fok között várható.
Késő este 17 és 24 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Gyenge hidegfront jellegű hatásra számíthatunk. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. A reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges. Tartós álmosságérzés jelentkezhet.

A következő napon várható időjárás

2021.07.16. péntek: Erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, többfelé - legkisebb eséllyel északnyugaton - záporral, zivatarral, amely a nap bármely szakában kialakulhat. A Dunántúlon az északias szél sokfelé megélénkül, de zivatarban erős vagy viharos széllökések is lehetnek. Délután 27, 32 fok várható.

Friss híreink:

Elárulta titkát a fiatal magyar méhész: ezzel szakítana nagyot a szakmában
Már gyerekkorában is az agráriumot kerülgette, majd találkozott a méhészkedéssel, ez pedig mindent megváltoztatott. Kovács Dáviddal az édesapja és a családja szerettette meg ezt a szakmát, amit azóta is lelkesen végez, tanul és fejlődik. A méhek mellett a galambászat a szenvedélye, és a Magyar Postagalamb Sportszövetség fegyelmi bizottságának a legifjabb tagja. Fiatal méhészként már komoly elhatározásai is vannak, propolisz tinktúra vállalkozást szeretne felépíteni. Mindezekről, illetve a jövőbeli terveiről mesélt az Agrárszektornak a fiatal méhész.

Óriási pusztítást végez ez a kártevő a gyümölcsösökben: így lehet védekezni ellene
Megindult a keleti gyümölcsmoly rajzása, ami Magyarországon rendszeresen előforduló, veszélyes károsítónak minősülő, többnyire évente három, esetleg négy nemzedékes kártevő. A negyedik, szeptemberben rajzó, áttelelő nemzedék kialakulása időjárásfüggő.

Ezzel a növénnyel nagyot lehet kaszálni: százezreket hozhat a konyhára tonnánként
Ismét felszálló ágba kerülhetett a szójatermesztés Magyarországon. Annyi bizonytalan év után idén végre nagyobb mértékben nőtt a szója hazai termőterülete, az ezzel foglalkozó gazdák pedig abban a tudatban gondozhatják növényeiket, hogy óriási a kereslet a megtermelt szójára. A Magyar Szója és Fehérjenövény Egyesület értesülései szerint mostanra mindenkinek elfogytak a készletei, ami azt jelenti, hogy a betakarítás után hektáronként akár 200-250 ezer forintos jövedelem is ütheti a gazdák markát. A termelők is optimisták, de a változékony időjárás miatt inkább óvatosabbak a becsléseiket illetően. Az Agrárszektor az idei év tapasztalatairól, kihívásairól és várakozásairól kérdezte a magyarországi szójatermesztőket.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?