Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.11.22. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.11.22. hétfő

agrarszektor.hu
Túlnyomóan borult, párás idő várható - derül ki az Agrárszektor hétfői (2021.11.22.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2021.11.22.) napon.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2021.11.22.) napon.

2021.11.22. hétfő: Túlnyomóan borult, párás idő várható. Napközben a legtöbb helyen javulnak ugyan a látási viszonyok, de néhol tartósan ködös idő várható. Délutántól helyenként előfordulhat eső, emellett a ködös tájakon szitálás. Késő este északnyugat felől elkezdődik a felhőzet csökkenése. Az északi szél előbb a Dunántúl nyugati részén, estétől már a Tiszántúlon is megélénkül.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között várható. Késő estére 1, 7 fokra hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hidegfront lesz a közelünkben, amely csak lassan éri el térségünket. Kezdődő hideg fronthatásra számíthatunk, emiatt fejfájás, vérnyomás-ingadozás, görcsös panasz egyre több frontérzékenynél jelentkezhet.

A következő napon várható időjárás

2021.11.23. kedd: Tovább szakadozik, csökken a felhőzet, az ország nagy részén több órára kisüt a nap, de főleg a délnyugati tájakon és egy középső konvergencia térségében lehetnek még hosszabb ideig felhős körzetek. Reggelig délnyugaton néhol előfordulhat kisebb eső, egyébként számottevő csapadék nem valószínű. Hajnalban előfordulhatnak ködfoltok. Az északi szél sok helyütt megélénkül. A minimum-hőmérséklet -6 és +5 fok között alakul, az Északi-középhegység szélvédettebb völgyeiben mérhetjük az alacsonyabb, a felhősebb délnyugati vidékeken a magasabb értékeket. A maximum-hőmérséklet 5 és 10 fok között várható.

Friss híreink:

Drasztikus változás jön a magyar állattenyésztésben: 2022-től minden más lesz
Magyarországon, szemben több európai országgal, folyamatosan csökken az antibiotikumok felhasználása - jelentette ki Csitkovics Tibor, az Agrofeed Kft. ügyvezető igazgatója. Az Agrofeed Nemzetközi Monogasztrikus Szimpózium (AIMS) megálmodója és megvalósítója az Agrárszektornak beszélt arról is, hogy milyen következményei lehetnek az antibiotikum-használat korlátozásának az állattenyésztés során, de kifejtette a véleményét az ágazatot sújtó egyéb nehézségekről és kihívásokról is.

Bombabiztos tippek nemcsak kezdőknek: így turbózhatod fel a növényeket fillérekből
Jó trükkökből sosem lehet elég, főleg, ha kertekről vagy növénytermesztésről van szó. Mivel közeledünk a télhez, így a kinti kertészkedés kezd visszaszorulni (de azért nem hanyagolható el teljesen), ám a benti növények továbbra is törődést igényelnek. Legyen szó párásításról, növényvédelemről, termesztésről vagy locsolásról, mindenre nagyszerű megoldások léteznek. Az alábbi cikkünkben egy csokorba gyűjtöttük a legjobb tippeket, melyeket minden növénytulajdonosnak érdemes lehet kipróbálnia, az eredmény magért fog beszélni!

Ellepték a diófalevelek a kerted? Így szabadulhatsz meg tőlük a legegyszerűbben
Levélhulláskor számos kérdés felmerülhet a kerttulajdonosok körében, a diófa levelei pedig mondhatni, hogy örök vitákat szülnek. Egyesek úgy tartják, hogy a diófalevelek igenis komposztálhatók és hasznosak is, azonban van az ellentábor, akik ennek a szöges ellentétét gondolják. És persze természetesen vannak, akik az égetést választják bármilyen más megoldás helyett. Ilyenkor megkérdezhetjük teljesen jogosan, hogy akkor mégis kinek van az igazság? Ennek jártunk most utána!

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03