Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.01.14. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.01.14. péntek

agrarszektor.hu
A kialakult zúzmarás köd, illetve rétegfelhőzet ugyan zsugorodik, de az északkeleti, keleti harmadban helyenként tartósan megmaradhat - derül ki az Agrárszektor pénteki (2022.01.14.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2022.01.14.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2022.01.14.) napon.

2022.01.14. péntek: A kialakult zúzmarás köd, illetve rétegfelhőzet ugyan zsugorodik, de az északkeleti, keleti harmadban helyenként tartósan megmaradhat. Másutt napközben jobbára derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd az esti óráktól észak felől felhősödés kezdődik. Jelentéktelen ónos szitálás, hószállingózás a ködös, borús tájakon előfordulhat. Az északnyugati szelet elsősorban az Észak-Dunántúlon és a főváros térségében erős, néhol viharos lökések is kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 0 és +8 fok között várható, de a tartósan ködös részeken ennél jóval hidegebb, míg az északnyugati országrészben pár fokkal melegebb is lehet. Késő este általában +4 és -8 fok közötti értékeket mérhetnek.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Péntek délutántól a hidegfrontra érzékenyek szervezetét terhelheti meg az időjárás, ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás.

A következő napon várható időjárás

2022.01.15. szombat: Az ország nagyobb részén szakadozott felhőzet mellett, emellett többórás napsütés valószínű. A Tiszántúlon a zúzmarás köd, rétegfelhőzet köd egy része tartósan is megmaradhat. Számottevő csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél megélénkül, olykor meg is erősödik, de keleten gyenge marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 3 és 8 fok között valószínű, de ahol keleten beragad a felhőzet, ott csak 0 fok köré melegszik fel a levegő.

Friss híreink:

Brutális a hiány ezekben a szakmákban: így csábítják munkába a melósokat a vezetők
Az agrárvállalkozások harmada küzd munkaerő toborzási nehézségekkel, és a gazdálkodók 40 százaléka szembesül munkaerőhiánnyal Magyarországon. A mezőgazdasági szakképzettséget igénylő munkakörök közül a legnagyobb gondot a gépkezelő, az állattenyésztő, valamint a gépszerelő és karbantartó foglalkozásokban jelenti a munkaerőhiány, míg az élelmiszeripari foglalkozások közül a legnagyobb toborzási gond a húsfeldolgozó és pék, valamint az édesipari termékgyártó munkakörökben mutatkozik. A gazdálkodók nagy része a munkaerő megtartására a jövőben a munkabér növelését, a természetbeni juttatást, illetve a munkába járás támogatását tervez bevezetni.

Drasztikus változás a magyar mezőgazdaságban: teljesen átalakult a munka világa
Ma már egy gazdálkodónak nagyon sok mindenhez értenie kell, legyen szó akár a könyvelésről, a pályázatírásról, vagy a növényorvosi teendőkről, hiszen a mezőgazdaság már nem feltétlenül arról szól, mint 10-20 éve - hangsúlyozta Szigeti Tamás, a Szigeti Farm családi gazdálkodója. A fiatal szakember szerint a magyar agrárium egyik legnagyobb problémája jelenleg a generációváltás, és habár az ő gazdaságukban is okozott gondokat, mostanra kialakítottak egy olyan munkamegosztást, amellyel zökkenőmentesen és összehangoltan tudják működtetni a vállalkozást.

Megszólalt Gulyás Gergely: fontos részleteket árult el az élelemiszerárstopról
Kormányinfót tartott Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter. A politikus Orbán Viktor miniszterelnök tegnapi, az élelmiszerárstopról szóló bejelentésével kapcsolatban is elárult néhány részletet.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31