Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.06.23. csütörtök

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.06.23. csütörtök

agrarszektor.hu
A délelőtti órákban a vastagabb felhők zöme elvonul, amikből addig még főként délen elszórtan számíthatunk csapadékra, délután viszont napos idő várható a fátyol- és gomolyfelhők mellett - derül ki az Agrárszektor csütörtöki (2022.06.23.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, csütörtöki (2022.06.23.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Csütörtök reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, csütörtöki (2022.06.23.) napon.

2022.06.23. csütörtök: A délelőtti órákban a vastagabb felhők zöme elvonul, amikből addig még főként délen elszórtan számíthatunk csapadékra, délután viszont napos idő várható a fátyol- és gomolyfelhők mellett. Elsősorban a Dunától keletre élénkülhet meg az északi, északkeleti szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között valószínű. Késő estére 18 és 26 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis ilyen időjárásik helyzetben megnőhet a reakcióidő.

A következő napon várható időjárás

2022.06.24. péntek: A többnyire kevés gomoly- és fátyolfelhő mellett sok napsütésre számíthatunk. Csupán elvétve fordulhat elő zápor, zivatar estig, késő estig, nagyobb eséllyel a Dunántúlon. A délkeleti szél főleg a Dunántúlon többfelé megélénkül. Délutánra 27 és 33 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Friss híreink:

Sokan hibáznak a levendula gondozásakor: ezeket rontják el a legtöbben
Itt a nyár, itt a levendulaszezon. Kétségtelen, hogy az egyik leghíresebb és legkedveltebb növények egyike, persze, nem véletlenül. Egy ajándékboltban nehéz úgy végigmenni, hogy legalább egy lila részleggel ne találkozzunk. Ha pedig a Balatonon járunk, levendulamezők és turisták hadaival találkozhatunk, hiszen ilyenkor mi magunk is szüretelhetjük ezt a csodás növényt. Azt, hogy ki, mit készít belőle, mindenki eldöntheti, mi azonban most egy csokorba gyűjtöttük, hogy mit érdemes kezdeni a levendulákkal. Sőt, néhány hasznos tippet is adunk ahhoz, hogy hogyan termeszthetjük saját otthonunkban is - így még Tihanyig sem kell elmennünk érte, de azért, ha tehetjük, semmi esetre se hagyjuk ki!

Brutálisan elszabadultak az árak a boltokban: már ennyibe kerül a trappista sajt itthon
Hónapról hónapra, hétről hétre, sőt, nem ritka eset, hogy napról napra emelkednek az élelmiszerárak Magyarországon. Azt, hogy ez az egyre inkább felfelé haladó görbe hol áll meg, megjósolni is lehetetlen. Ami biztos, hogy a tejtermékeket sem kerülte el a drágulás, olyannyira nem, hogy ahogyan mondani szokás, dobhatunk egy hátast az árak láttán. Mi, magyarok, odáig vagyunk a tejtermékekért, a sajtért pedig különösen, de ha ez így halad tovább, akkor elképzelhető, hogy lassan luxuscikké fog válni sokak kedvenc "korongja".

Rengeteg ilyen fokhagymát árulnak a magyar boltokban: ezt jobb, ha mindenki tudja
Kisebb területen, mindössze 778 hektáron termesztenek idén fokhagymát a magyar gazdák, mint tavaly, a csökkenő tendencia pedig évek óta jellemző a hazai termőterületre - tájékoztatta az Agrárszektort a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). Hozzátették, a hazai termelés nem fedezi teljes egészében az itthoni fokhagymafogyasztást, tavaly közel 2300 tonna árut importáltunk döntően Spanyolországból, Olaszországból, valamint Hollandiából.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?