2019. október 14. hétfő Helén

Hírek - Növény

Gyuricza: versenyelőny nekünk a GMO-mentesség

Versenyelőnyt jelent Magyarország számára, hogy olyan géntechnológiai módosításoktól (GMO) mentes termékeket állítunk elő, amelyek a világpiacon magasabb áron értékesíthetők. A nemzeti fehérjeprogram célja, hogy Magyarország a feldolgozott termékek előállításában is javíthassa pozícióit.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Magyarország, a világon egyedüli országként, az alaptörvényben deklarálta a GMO-mentességet, és azóta igyekszik az ezzel kapcsolatos gondolkodásmódot az Európai Unió más országaira is kiterjeszteni - mondta Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) főigazgatója az M1 televíziós csatornán. A GMO-mentes termékek ugyanis magasabb áron értékesíthetők a világpiacon, ami Magyarországnak versenyelőnyt jelenthet - tette hozzá.

A főigazgató szerint a nemzeti fehérjetakarmány-stratégiát azért dolgozták ki, hogy ne csak az alapanyag-előállításban, hanem az állattenyésztésben és a feldolgozott termékeknél is javíthassa Magyarország pozícióit a nemzetközi piacon. A hosszú távú cél pedig, hogy az oszág GMO-mentességi törekvései tovább erősődjenek - állapította meg.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu