Ideért a tél: hóval és hideggel indul a december

Ideért a tél: hóval és hideggel indul a december

MTI
Többször is várható havazás december első hetében. Kedden, a meteorológiai tél első napján hidegre kell készülni, helyenként még napközben is mínuszok lesznek. Hétvégére pár fokkal melegszik az idő, derült ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Hétfőn, november 30-án a Dunántúlon több-kevesebb napsütés várható. Keleten, délkeleten délelőtt még több lesz a felhő, és helyenként havazás is lehet, majd délután ott is felszakadozik a felhőzet, megszűnik a csapadék. A leghidegebb órákban mínusz 6 és plusz 1, napközben 0 és plusz 5 fok között alakul a hőmérséklet.

December elsején, kedden nagyrészt borult, párás, főleg éjjel, reggel helyenként ködös időre lehet számítani. Számottevő csapadék nem lesz, de helyenként előfordulhat hószállingózás. A minimumhőmérséklet mínusz 7 és mínusz 1, a maximumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 4 fok között valószínű.

Szerdán a ködfoltok feloszlását követően, több-kevesebb napsütés is lehet. Kora délutánig nem valószínű csapadék. Késő délutántól, estétől délnyugat felől havazás kezdődhet. Este, éjjel a déli megyékben helyenként havas eső, ónos eső is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire mínusz 8 és mínusz 1 fok között alakul, de a kevésbé felhős északkeleti részeken hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között alakul.

Csütörtökön nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Sokfelé várható ismétlődő csapadék: a Nyugat-Dunántúlon főleg havazás, a Kelet-Dunántúlon, a Duna-Tisza közén, az Alföldön havas eső, ónos eső is, de egyre inkább eső. Kisebb területen nyugaton is lesz havazás, helyenként arrafelé is kialakulhat havas eső, ónos eső. Északkeleten legkisebb a csapadék esélye. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 5 és 0 fok között alakul, de északkeleten hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet többnyire mínusz 1 és plusz 6 fok között valószínű, de nyugaton alacsonyabb, délkeleten magasabb értékeket is mérhetnek.

Pénteken jórészt eső várható, de eleinte nyugaton, illetve a hegyekben még hó, havas eső is hullhat. Majd a csapadékzóna kelet felé vonul, este elhagyja az országot. A szél többfelé megélénkül, a Kisalföldön időnként megerősödik. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 4 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben plusz 1 és 8 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szombaton ködfoltok is lehetnek. A szél megélénkül, főleg a Kisalföldön néhol megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 5, a legmagasabb hőmérséklet plusz 2 és 10 fok között alakul.

Vasárnap főleg nyugaton, délnyugaton valószínű eső. A szél megélénkül, főleg a Kisalföldön sokfelé megerősödik. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 4 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben általában plusz 5-11 fokig emelkedik a hőmérséklet, de délkeleten helyenként melegebb is lehet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 19. 11:33