2021. április 11. vasárnap Leó, Szaniszló

Hírek - Növény

Kiadták a figyelmeztetést: viharos széllel és hóval térhet vissza a tél hétvégén

Hétvégére több megyére is elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Míg szombaton az erős szél miatt kell óvatosnak lenniük az embereknek, vasárnap a havazás és az ónos eső okozhat problémákat.
 
 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombaton napközben az északi országrészben (Északi-középhegység, Dunakanyar térsége, Dunántúl északi-északkeleti része, Alföld északi, északkeleti vidékei) viharossá fokozódhat a nyugatias irányú szél. A legerősebb lökések általában 60-65 km/h között, főként a magasabban fekvő hegyvidéki tájakon, majd késő délután, este egy észak felől érkező hidegfront mentén néhol 70 km/h körül alakulhatnak.

Szombatra az erős szél miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki Pest, Komárom-Esztergom és Nógrád megyékre. Az előrejelzés szerint a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t is.

Vasárnap elsőfokú figyelmeztetést adtak ki az ónos eső miatt Békés és Csongrád-Csanád megyére. Havazás miatt pedig ugyancsak elsőfokú figyelmeztetés lesz érvényes Baranya, Somogy, Tolna és Zala megyékre.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub

  Óriási pénzeső jön a magyar agráriumban - Mi vár a gazdákra 2021-től?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu