Kiadták a figyelmeztetést: viharos széllel és hóval térhet vissza a tél hétvégén

Kiadták a figyelmeztetést: viharos széllel és hóval térhet vissza a tél hétvégén

met.hu
Hétvégére több megyére is elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Míg szombaton az erős szél miatt kell óvatosnak lenniük az embereknek, vasárnap a havazás és az ónos eső okozhat problémákat.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombaton napközben az északi országrészben (Északi-középhegység, Dunakanyar térsége, Dunántúl északi-északkeleti része, Alföld északi, északkeleti vidékei) viharossá fokozódhat a nyugatias irányú szél. A legerősebb lökések általában 60-65 km/h között, főként a magasabban fekvő hegyvidéki tájakon, majd késő délután, este egy észak felől érkező hidegfront mentén néhol 70 km/h körül alakulhatnak.

Szombatra az erős szél miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki Pest, Komárom-Esztergom és Nógrád megyékre. Az előrejelzés szerint a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t is.

Vasárnap elsőfokú figyelmeztetést adtak ki az ónos eső miatt Békés és Csongrád-Csanád megyére. Havazás miatt pedig ugyancsak elsőfokú figyelmeztetés lesz érvényes Baranya, Somogy, Tolna és Zala megyékre.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?