Kiadták a másodfokú riasztást! Brutális szélvihar tépázza meg az egész országot

Kiadták a másodfokú riasztást! Brutális szélvihar tépázza meg az egész országot

MTI
Országszerte viharos szélre kell készülni keddtől, emellett több megyében heves zivatarokat is hoz a hidegfront. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 13 fok között valószínű. A hidegebb az északkeleti határ mentén, míg a melegebb délnyugaton lesz.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a veszélyjelzésében azt írta: kedd reggel eleinte a délnyugati, nyugati szél erősödik meg. Délelőtt a gyorsan északnyugatira forduló szél eleinte a Dunántúlon fokozódik viharossá, majd este északkeleten is viharos szél fog fújni. A legerősebb lökések általában 70-95 kilométer/óra között várhatók, azonban a hegyvidéki részeken, valamint "az északnyugati szélre érzékeny" részeken 100-120 kilométer/óra közötti lökések is lehetnek (északkeleten a Bodrogköz lesz ilyen térség). Keddre az erős szél miatt a fővárosra, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Bács-Kiskun, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Veszprém megyére másodfokú, az ország többi területére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Március 3-án rendezi meg Agrárium 2020 című évindító konferenciáját Kecskeméten a Portfolio Csoport. Az esemény napirendjére tűzi azokat a legfontosabb idei támogatási, jogszabályi, piaci, jövedelmezőségi és innovációs változásokat, amelyek ismeretére az agrárgazdaság szereplőinek feltétlenül szükségük lehet az eredményes gazdálkodáshoz. A konferencia a gyakorlatias szempontokat figyelembe véve ad választ a gazdasági döntéseknél felmerülő fontos kérdésekre. Ha tájékozott akar lenni az új évben, ne hagyja ki az Agrárium 2020 konferenciát március 3-án Kecskeméten!
Forrás: met.hu

Délelőtt, a front betörésével egy időben a Dunántúlon (esetleg a középső országrészben) néhol zivatarok is kialakulhatnak. A kevésbé szeles délnyugati tájakon zivatarok környezetében is lehet rövid, 80-100 kilométer/órás szélroham. A zivatarveszély miatt Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Forrás: met.hu

A várható sok eső miatt Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adtak ki szintén elsőfokú figyelmeztetést, de sokfelé lehet nagyobb mennyiségű csapadékra számítani. A Tata-Szeged vonaltól északkeletre 10 milliméternyinél több eső várható, északkeleten (Észak-Alföld, Északi-középhegység keleti része) a 20 millimétert is meghaladhatja a 24 óra alatt leeső csapadék. Kedd délután a Zemplénben, a Mátrában és a Bükkben (valamint a Bakonyban és a budai hegyekben is) az eső átvált havas esőbe, hóba. Ott az esti órákban pár centiméter vizes, tapadó hó eshet.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?