Piaci átrendeződés: lemondott fontos érdekeltségeiről a svájci multi

agrarszektor.hu
Eladta vetőmag üzletágának egy részét Indiában a svájci Syngenta. Az üzlettel kapcsolatos eladási árakat nem hozták nyilvánosságra.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A napokban jelentette be az indiai Crystal Crop Protection, hogy megvásárolja a svájci székhelyű Syngenta ottani leányvállalatához tartozó vetőmagüzletág egy részét. A felvásárolt termékek közé tartoznak az indiai gabonacirok, a takarmánycirok (SSG) és a gyöngyköles vetőmagkészletei, illetve a fajtaoltalmi kérelmek és a piaci engedélyek.

Az üzlet az indiai kormány irányítása és ellenőrzése alá tartozik, így az eladási árat és a jogdíjakat nem hozták nyilvánosságra a cégek. Ugyanakkor a Syngenta állítása szerint azért volt szükség egy ilyen üzletre, mert így jobban tudnak összpontosítani a fontosabb szántóföldi növényekre és a zöldségmag stratégiára.

A 2017-es üzleti évben a Crystal Crop megvásárolt egy vegyi üzemet a Cytec India Specialty Chemicals-tól, valamint a Materials Pvt Limited cégtől is, amely a belga Solvay SA vegyipari vállalat indiai egysége. Ezen kívül a cég 2016-ban aláírt egy megállapodást a német BASF-fel egy gombaölő szer márkanevének megszerzéséről.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?