2019. szeptember 18. szerda Diána

Hírek - Növény

Piaci átrendeződés: lemondott fontos érdekeltségeiről a svájci multi

Eladta vetőmag üzletágának egy részét Indiában a svájci Syngenta. Az üzlettel kapcsolatos eladási árakat nem hozták nyilvánosságra.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A napokban jelentette be az indiai Crystal Crop Protection, hogy megvásárolja a svájci székhelyű Syngenta ottani leányvállalatához tartozó vetőmagüzletág egy részét. A felvásárolt termékek közé tartoznak az indiai gabonacirok, a takarmánycirok (SSG) és a gyöngyköles vetőmagkészletei, illetve a fajtaoltalmi kérelmek és a piaci engedélyek.

Az üzlet az indiai kormány irányítása és ellenőrzése alá tartozik, így az eladási árat és a jogdíjakat nem hozták nyilvánosságra a cégek. Ugyanakkor a Syngenta állítása szerint azért volt szükség egy ilyen üzletre, mert így jobban tudnak összpontosítani a fontosabb szántóföldi növényekre és a zöldségmag stratégiára.

A 2017-es üzleti évben a Crystal Crop megvásárolt egy vegyi üzemet a Cytec India Specialty Chemicals-tól, valamint a Materials Pvt Limited cégtől is, amely a belga Solvay SA vegyipari vállalat indiai egysége. Ezen kívül a cég 2016-ban aláírt egy megállapodást a német BASF-fel egy gombaölő szer márkanevének megszerzéséről.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu