2019. szeptember 23. hétfő Tekla

Hírek - Növény

Sajtóközlemény: MVH: Mielőbbi benyújtás – gyorsabb kifizetés

Kedvezően változtak az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) keretében az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásában megvalósuló egyes beruházási támogatások kifizetése iránti kérelem benyújtásának időszakai.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

2011. június 20-án lépett hatályba az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásában megvalósuló támogatások igénybevételének általános szabályairól szóló 23/2007. (IV.17.) FVM rendelet módosítása.
A megváltozott kifizetési kérelem benyújtási időszakoknak megfelelően már 2011-ben az eddigi évente négyszer, általában, egy hónap hosszúságú, tehát összesen négyhónapos kérelem benyújtási idő több mint kétszeresére nő és 2012-től két időszakban összesen kilenc hónapon keresztül lesz lehetőségük a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal ügyfeleinek kifizetési kérelmük benyújtására.

A beruházás előrehaladásának ütemében a nyitva álló meghosszabbított benyújtási időszakon belül bármikor, folyamatosan nyújthatók be a kifizetési kérelmek. Ezáltal a 2011. július 1-jétől bevezetett kérelem benyújtási rend a korábbihoz képest lényegesen rugalmasabb alkalmazkodást tesz lehetővé a beruházás előrehaladásához, elegendő idő áll az ügyfelek rendelkezésére a megfelelő felkészülésre, jobb minőségű, hiánytalan kérelmek benyújtására.
A folyamatosan beérkező kérelmeket az MVH az egyenletesebb terhelésnek köszönhetően rövidebb idő alatt tudja feldolgozni és a korábbinál rövidebb átfutási idővel történhet meg a támogatás kifizetése, így az ügyfelek tehát gyorsabban juthatnak hozzá a támogatáshoz.
Lehetőség van arra is, hogy bizonyos kivételekkel, egy időszakon belül két kérelmet is benyújthasson a gazdálkodó, ha a két benyújtás időpontja között legalább három hónap eltelik.

Az eddigi tapasztalatok szerint az ügyfelek jellemzően a kifizetési időszakok utolsó napjaiban nyújtották be kérelmüket, aminek következtében a hivatal időszakos túlterheltsége, az ellenőrzési feladatok feltorlódása miatt hosszadalmassá vált az ügyintézés és későbbre tolódhatott a kifizetés.

Nem szükséges, és a fentiek alapján nem is célszerű megvárni a benyújtási időszak végét a kifizetési kérelem postára adásával. Javasoljuk tehát, hogy kifizetési kérelmeiket a beruházás előrehaladásának ütemében nyújtsák be, kihasználva a kifizetési kérelem közel folyamatos benyújtási lehetőségét a támogatások mielőbbi lehívása érdekében.

 

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu