2022. augusztus 14. vasárnap Marcell

Hírek - Növény

Szárnyalnak az agrárcégek részvényei

A kanadai műtrágyagyártó, az Agrium részvényei több, mint 14 százalékot emelkedtek a múlt pénteki amerikai kukorica-termésprognózis közzététele után, de számos egyéb agrárcég részvénye is szárnyalni kezdett.
 
 

Az amerikai mezőgazdasági minisztérium (USDA) múlt pénteken jelezte: az idei kukorica termés tizennégy év óta a legalacsonyabb lesz a kedvezőtlen nyári időjárás miatt. A bejelentés hatására a kukorica ára 15 százalékkal emelkedett a chicagoi tőzsdén, de az agrár cégek részvényeit is felrázta.

A legnagyobb emelkedést a kanadai Agrárium cég könyvelhette el: 13 százalékkal nőtt részvényeinek értéke a pénteki bejelentés óta. További nyertesei a termésprognózisnak a rivális Mosaic, a traktorgyártó CNH Global, valamint a Syngenta, a világ egyik legnagyobb növényvédőszer gyártója.

Az UBS elemzői, az agrárszektor kilátásai alapján egyből meg is emelték az Agrium célárát, 92 dollárra értékelve a New York-i tőzsdén jegyzett cég részvényeit.

Eközben a mezőgazdasági gépeket gyártó cégek kilátásai is javultak: a németországi traktorok regisztrációja három hónapja növekszik. Előző hónapban 27 százalékkal több gépet regisztráltak.

Az érem másik oldalán azonban ott vannak az emelkedő takarmányárak, ami a húsipari részvények áresését eredményezi: Tyson húsipari óriás több, mint 9 százalékot zuhant.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2022

  Az év legkiemelkedőbb agráreseménye a hazai szereplőknek!

  Sustainable World 2022

  Ismét jön a fenntarthatósági konferencia szeptember 6-án!