Szarvasgombagyűjtők figyelem! Fontos határidő közeledik

agrarszektor.hu
A hatályos jogszabályi előírások alapján szarvasgombát gyűjteni csak érvényes gyűjtési napló birtokában lehet. A gyűjtőknek a 2019 előtt kiállított gyűjtési naplókat 2019. április 30-ig kell benyújtaniuk érvényesítés céljából a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalhoz (Nébih). A hivatal május első hetében kezdi meg az érvényesített dokumentumok postázását.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A gyűjtési naplók személyesen vagy postai úton nyújthatók be érvényesítésre, melynek részleteiről a Nébih honlapján tájékozódhatnak - írja a hatóság. A beérkezett naplókat a Nébih évszámmal ellátott hologramos matricával érvényesíti és az érvényesítést követő év április 30. napjáig maradnak érvényben. Az érvényes gyűjtési naplók sorszáma megtekinthető a Nébih honlapján, ahol az adatok havi gyakorisággal frissülnek.

Azok a naplók, amelyeket a tulajdonosaik nem juttatnak el a megadott határidőre a Nébih-hez, 2019. május 1-i hatállyal érvényüket veszítik. A kapcsolódó jogszabály az alábbi linken érhető el: 24/2012. (III. 19.) VM rendelet a földalatti gombák gyűjtéséről

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?