Fontos határidő közeleg: nagyot bukhat, aki erre nem figyel oda

Fontos határidő közeleg: nagyot bukhat, aki erre nem figyel oda

agrarszektor.hu
A nem állami szolgáltató laboratóriumok kötelesek akkreditáltatni az élelmiszerlánc-biztonsághoz kapcsolódó vizsgálati tevékenységüket. A vonatkozó rendelet alapján a már működő, nem állami szolgáltató laboratóriumoknak egy évük van az akkreditáció megszerzésére. A Nébih felhívja az érintettek figyelmét, hogy a határidő szűk két hónap múlva, március 26-án lejár.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Tavaly lépett hatályba az Agrárminisztérium új rendelete, ami a patogén mikroorganizmusok, határérték feletti kémiai szennyezők, állatbetegségek és zárlati károsítók kimutatása esetén teendő kötelező bejelentést határozza meg. Az előírás szerint a hatálybalépés előtt engedéllyel rendelkező nem állami szolgáltató laboratóriumok kötelesek akkreditáltatni az élelmiszerlánc-biztonsághoz kapcsolódó vizsgálati tevékenységüket. A Nébih ezúton felhívja az érintettek figyelmét, hogy az egy éves türelmi idő 2022. március 26-án jár le, addigra meg kell szerezniük az akkreditációt - írja a Nébih. A hatálybalépése után (azaz 2021. március 26-át követően) engedélyezett laboratóriumoknak - amennyiben bejelentésköteles vizsgálatot is végeznek - az engedélyük kiadása után 1 évvel jár le az akkreditáció megszerzésére felhasználható időszak.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?