2021. május 6. csütörtök Ivett, Frida

Hírek - Növény

Több ezer gabonatermelő kapott felszólító levelet

Azonnali szállításra felszólító és kötbérrel fenyegető felszólító levelet kapott gabonakereskedőktől több ezer, elemi kárt szenvedett gabonatermelő, közvetlenül azután, hogy parlamentben megtörtént az úgynevezett vis maior ügyekben a termelőknek jogi kiskaput nyitó törvényjavaslat előterjesztése – adta hírül az MTI.
 
 

A Népszabadság a szombati számában azt írja: a tét 40-50 milliárd forint. Az első bírósági keresetek már elkészültek. A javaslat egyik jegyzője, Jakab István fideszes parlamenti alelnök a lapban "kíméletlen nyomásgyakorlásnak" nevezte a felszólítást, "amit az országban - valószínűsíthetően valamiféle egyeztetés nyomán - több térségben is szinte egy időben, több cégtől, azonos tartalommal kaptak meg az időjárás okozta káraik miatt eleve súlyos veszteségeket szenvedő gazdák". A feltételezést visszautasítja a Gabonaszövetség.

A lap emlékeztet arra, hogy a kormánypárti tervek szerint a jövő héten életbe lépő rendelkezés a korábban megkötött szerződésekre is érvényes lesz, ha a teljesítés, azaz a szállítás a törvény hatályba lépését követően esedékes.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu