2020. július 3. péntek Kornél, Soma

Pályázatok

A szőlőültetvényekben végzett zöldszüret támogatása jogcím ismertetője

2019. június 3., hétfő 10:31
Jogcím/intézkedés célja
Az intézkedés célja, hogy elősegítse a szőlő- és borágazat számára - a várható piaci helyzet alapján - a piaci egyensúly helyreállítását és a válság elkerülését zöldszüret alkalmazásával.

Támogatás/engedély/egyéb jog jogosultja
Támogatásra a magyarországi szőlőterülete után az a hegyközségi tag vagy adatszolgáltatásra kötelezett jogosult, aki szőlővel beültetett területének jogszerű használója.

Támogatás meghatározása
Támogatás a szőlőültetvényekben végzett zöldszüret keretében a szőlőfürtök tőkéről kézi szüreteléssel történő közvetlen eltávolítási költségére, valamint az eltávolításból adódó bevételkiesésre igényelhető.

Támogatás mértéke
Az intézkedésbe vont szőlőültetvényben 2017. és 2018. évben szüretelt szőlő mennyiségének átlaga és a támogatható területnagyság hányadosával kapott átalányösszeg vagy 2017. és 2018. évben elismert káresemény esetén az adott Borrégió területi referenciahozam értéke alapján kerül meghatározásra.

Az elszámolható hektáronkénti általányok
A 22/2019. (V. 31.) AM rendelet 1. számú melléklete.

Általános információk
Az ügyfél-nyilvántartási rendszerrel kapcsolatos általános információk a Támogatások / Ügyfélnyilvántartás, Horizontálisan kezelt jogosultsági feltételek és Ügyfélszolgálat menüpont alatt érhetőek el.


Vissza

Itt keressen minket
© 2017. Agrárszektor.hu