2020. szeptember 27. vasárnap Adalbert

Pályázatok

HORECA borturizmus átmeneti támogatás

2020. augusztus 4., kedd 10:44
Jogcím/intézkedés célja

Az intézkedés célja a saját termésű szőlőből bort előállító, borturisztikában vagy HORECA-ban érintett borászati vállalkozások célzott támogatása.
Támogatás/engedély/egyéb jog jogosultja

Az a termelő jogosult a támogatásra, amely borászati termékeinek legalább 20%-át (mennyiségben) a 2018/2019. borpiaci évben a fogyasztó részére közvetlenül a pincészetén keresztül, vagy valamely HORECA szervezetnek, légi személyszállítást végző személy részére, nemzetközi repülőtér területén működő kiskereskedelmi egység részére, valamint a Magyarország területén kiszerelt, külpiaci HORECA szervezet részére vállalkozás részére közvetlenül vagy közvetetten értékesítette.
A támogatás mértéke
A Kincstár az átmeneti támogatás összegét a 20/2020. (VI.19.) AM rendelet 3. § (5) bekezdésében foglaltakra tekintettel állapítja meg, és azt legkésőbb 2020. december 31-éig folyósítja a kérelmező részére.
Általános információk
Az átmeneti támogatás általános feltételeit a HORECA szektorban és a borturizmusban érintett bortermelők részére nyújtandó átmeneti támogatás igénybevételének részletes feltételeiről szóló 38/2020. (VII. 30.) AM rendelet tartalmazza.
A támogatási kérelem 2020. augusztus 10. és augusztus 24. között elektronikus úton, ügyfélkapus azonosítást követően az erre a célra rendszeresített elektronikus űrlapkitöltő felületen (elektronikus űrlapkitöltő felület) keresztül nyújtható be a Magyar Államkincstárhoz. Egy kérelmező kizárólag egy támogatási kérelmet nyújthat be.


Vissza

Itt keressen minket
© 2017. Agrárszektor.hu